WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SCHIEDAM VERWACHT VERLIES OP AANDELEN STEDIN EN BNG

SCHIEDAM- De gemeente Schiedam houdt als aandeelhouder van Stedin en de BNG Bank rekening met lagere winstuitkeringen (dividenden).

Voor de aandelen Stedin wordt gerekend op een incidenteel financieel effect in ieder geval de eerste vier jaar vanaf 2021, resultaat 0,2 miljoen euro nadelig. Oorzaak zijn de grote investeringen in de netwerken voor de energietransitie, lager te verwachten rendement voor 2020 en verder.

Ook de aandelen BNG Bank zullen de gemeente naar verwachting geen winst opleveren. In verband met hoge getroffen verliesvoorziening en lage rente is de winst over 2019 lager en dus een lager dividend in 2020 ( 415.000 euro). De uitbetaling hiervan is in verband met de door de lockdown veroorzaakte crisis opgeschort tot 1 oktober en vervalt mogelijk. Zelfs helemaal. Voor volgend jaar is, in verband met de crisis en de druk op de rentemarges, wordt vermoedelijk ook lagere een winst gemaakt en daardoor een lager dividend. Naar verwachting een structureel financieel effect voor de komende vier jaar vanaf 2021. Financieel effect: 0,3 miljoen euro nadelig.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *