Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SCHIEDAM VERWACHT OPLOSSING ONTSLUITINGSWEG VLAARDINGEN

Tot aan de exacte gemeentegrens van Vlaardingen is een brug met duiker aangelegd voor de gewenste ontsluitingsweg naar Sportpark A4.
Tot aan de exacte gemeentegrens van Vlaardingen is een brug met duiker aangelegd voor de gewenste ontsluitingsweg naar Sportpark A4.

SCHIEDAM- De gemeente Schiedam rekent op een ‘toekomstvaste oplossing’ voor de westelijke parkeervoorziening bij het nieuwe sportpark over de A4. Ook nu het stadsbestuur van Vlaardingen heeft aangegeven niets te zien in een daarvoor noodzakelijk ontsluitingsweg door de Vlaardingse wijk Holy.

Dat alles blijkt uit een reactie van het Schiedamse college op een vraag van D66. De democraten willen weten of er door Schiedam valt te besparen op de inrichting van de parkeerruimte aan de Vlaardingse kant.

Een geplande parkeervleugel aan de westzijde lijkt onmogelijk nu het Vlaardingse college heeft aangegeven niet mee te werken, maar volgens het stadsbestuur van Schiedam heeft een definitief ‘nee’ van Vlaardingen geen consequenties voor de verdere planvorming. Het is weliswaar mogelijk om te besparen op de inrichting van de parkeervleugel aan westelijke zijde, maar daar wordt niet voor gekozen vanwege die verwachte ‘toekomstvaste oplossing’, zo meldt het Schiedamse college.

Het stadsbestuur van Vlaardingen heeft zich vorige maand uitgesproken tegen de aanleg van een ontsluitingsroute via de Eksterlaan naar het Schiedamse sportpark A4. Voor de haringstad heeft een aansluiting op de Eksterlaan geen meerwaarde, vindt het Vlaardingse college.

Op 12 november wordt de ontsluitingsweg behandeld in de Vlaardingse commissievergadering. Daarna beslist de Vlaardingse gemeenteraad definitief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *