Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SCHIEDAM VERWACHT 50 NIEUWBOUWPLANNEN PER JAAR

SCHIEDAM- Naar verwachting zal het aantal initiatieven voor nieuwbouwprojecten in Schiedam toenemen van 20 naar 50 plannen per jaar. Dat schrijven burgemeester en wethouders (B en W) in de Zomernota 2020. Met het realiseren van de bouwplannen worden de mogelijkheden voor Schiedammers vergroot om een wooncarrière in Schiedam te maken.

Ervaringscijfers laten zien dat er gemiddeld 15 woningen per initiatief kunnen worden ontwikkeld. Al deze locaties bij elkaar opgeteld, zouden goed zijn voor 750 woningen in particuliere ontwikkeling. Dit is inclusief kleine locaties waar de gemeente een eigendomspositie heeft.

Om de woningbouw te kunnen versnellen vinden B en W het zaak de kansen te benutten en te faciliteren (aan de voorkant de basis op orde hebben) die zich nu aandienen en deze om te zetten in afspraken en daadwerkelijke bouw.

De economische groei, de trek naar de stad en het woningtekort leiden tot een toegenomen vraag naar nieuwe woningen in Schiedam. Hierdoor is er ook een groeiende belangstelling van ontwikkelaars voor ontwikkellocaties in Schiedam.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *