Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SCHIEDAM VERKOOPT PANDEN AAN ONTWIKKELAAR VAN WIJNEN

SCHIEDAM- Het Schiedamse stadsbestuur wil gemeentelijke eigendommen op het ‘Dirkzwager-terrein’ verkopen aan projectontwikkelaar Van Wijnen. Dit zou goed zijn voor de ontwikkeling van de nieuwe buurt die op het terrein moet komen. Het college sluit hiervoor een zogeheten koop- en procesovereenkomst met Van Wijnen.

Van Wijnen en de gemeente Schiedam zijn sinds twee jaar bezig met de herontwikkeling van het Dirkzwager-terrein. Dat ligt tussen de Noordvest, het Groenweegje, de Schie en de Palmboomstraat. In 2019 kocht Van Wijnen daar grond en panden, waaronder monumenten, en ontwikkelde in overleg met de gemeente Schiedam het plan voor een ‘gemengd gebied’. Hierin is onder meer plek voor 150 woningen, nieuwe (creatieve) bedrijvigheid en (dag)horeca.

De gemeente Schiedam bezit momenteel nog diverse panden en gronden in het gebied. Het college wil dat deze integraal onderdeel worden van de gebiedsontwikkeling en gaat deze gemeentelijke eigendommen daarom verkopen aan Van Wijnen.

In het gebied was sinds het einde van de 19e eeuw de koninklijke branderij M. Dirkzwager gevestigd. In 2011 besloot dit bedrijf Schiedam te verlaten.

Met Van Wijnen is de gemeente Schiedam aan de slag gegaan met een nieuw plan voor herontwikkeling van het gebied. Daarin zullen verschillende Rijksmonumenten, zoals het Kappelhofgebouw en Groenweegje 4 en 5 (voormalige distilleerderijen) bijdragen aan de eigenheid van de wijk in wording.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *