Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘SCHIEDAM IN TOEKOMST AAN ZIJLIJN VLIEGVELD ROTTERDAM’

SCHIEDAM- Bij toekomstige besluiten over Rotterdam The Hague Airport (RTHA) heeft Schiedam mogelijk niets te vertellen. Daarvoor waarschuwt GroenLinks (GL) Schiedam nu een voorstel van de partij om dit te regelen vorige week geen steun heeft gekregen van de meerderheid in de gemeenteraad.

Schiedam mocht in het verleden lang niet altijd meepraten als het om de luchthaven gaat, en ook voor de toekomst is het geen zekerheid dat we vaker zullen worden geconsulteerd, stelt GL. ‘En hoewel je zou verwachten dat dit een gemeenschappelijk doel van de raad is, vonden SP, D66, CDA, VVD, Leefbaar en AOV het blijkbaar wel best en achtten het niet nodig een signaal af te geven’, aldus een teleurgesteld GL.

Als gevolg van de invoering van de Wet Luchtvaart zal voor Rotterdam The Hague Airport een nieuw luchthavenbesluit worden genomen. De luchthaven wil deze gelegenheid aangrijpen om te mogen uitbreiden. De staatssecretaris Infrastructuur en Milieu heeft hierop aan de provincie en de gemeenten Rotterdam, Schiedam en Lansingerland gevraagd met een advies te komen. Dat (concept)advies werd op 6 juni besproken in de Schiedamse gemeenteraad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *