Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SCHIEDAM SUBSIDIEERT COMMERCIËLE PENDELDIENST

SCHIEDAM- De gemeente Schiedam subsidieert de pendeldienst die rijdt tussen station Schiedam Centrum en de Havenstraat. Dat wordt raadsleden duidelijk gemaakt die eerder de indruk hadden dat de pendeldienst wordt geëxploiteerd door een commerciële onderneming die betaald wordt door financiële bijdragen van de deelnemende bedrijven en hun personeel.

Volgens de gemeente gaat het inderdaad om een commerciële onderneming, er is namelijk een professionele vervoerder ingeschakeld. De bedrijven betalen er zelf ook aan mee, maar de gemeente en de MRDH ook.

De pendelbus is exclusief te gebruiken voor medewerkers die werkzaam zijn bij Jumbo, Wärtsilä, Vopak, Palfinger, Fyffes en Link Nederland. De medewerkers kunnen opstappen bij station Schiedam Centrum en stappen voor de deur uit in de Havenstraat.

De pendelbus is onderdeel van de mobiliteitsaanpak voor bedrijven. Met deze aanpak wordt de bereikbaarheid verbeterd en de parkeerdruk verminderd bij het bedrijventerrein in de Gorzen. De gemeente werkt hierbij nauw samen met bedrijven in de duurzame gebiedsaanpak voor de Havens. De gedachte op het stadskantoor is dat hoe meer werknemers gebruik maken van de pendeldiensten, des te beter de kostendekking en des te lager de bijdrage van de gemeente en MRDH kan zijn.

Probleem van het Havengebied zou zijn dat het openbaar vervoer niet voldoende is om de bereikbaarheid te verbeteren en te verduurzamen. Dankzij financiële bijdragen van gemeente en MRDH en betrokkenheid van bedrijven zijn deze pendeldiensten gestart.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *