WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SCHIEDAM STOPT MET ORGANISATIE SERIOUS AMBTENAAR

Schiedamse ambtenaren schonken begin februari opnieuw aan Serious Request. Ditmaal ging het om een bedrag van 4.160 euro. Bij elkaar gebracht via de Proosje-munten, die zij in december bij wijze van kerstpakket ontvingen.  Schiedamse ambtenaren ontvingen in plaats van een traditioneel kerstpakket een ‘buideltje’ met Proosje-munten. Daarmee konden ze terecht bij een groot aantal Schiedamse ondernemers. Het idee achter de Proosje-munten is dat de Schiedamse ondernemers zo omzet krijgen vanuit de gemeente, om op deze wijze in Schiedam en de economie te stimuleren. In de praktijk kozen veel ambtenaren er echter voor hun munten gedeeltelijk of zelfs geheel te doneren aan de Serious actie.
Schiedamse ambtenaren schonken begin februari opnieuw aan Serious Request. Ditmaal ging het om een bedrag van 4.160 euro. Bij elkaar gebracht via de Proosje-munten, die zij in december bij wijze van kerstpakket ontvingen.
Schiedamse ambtenaren ontvingen in plaats van een traditioneel kerstpakket een ‘buideltje’ met Proosje-munten. Daarmee konden ze terecht bij een groot aantal Schiedamse ondernemers. Het idee achter de Proosje-munten is dat de Schiedamse ondernemers zo omzet krijgen vanuit de gemeente, om op deze wijze in Schiedam  de economie te stimuleren.
In de praktijk kozen veel ambtenaren er echter voor hun munten gedeeltelijk of zelfs geheel te doneren aan de Serious actie.

SCHIEDAM- De Gemeente Schiedam heeft afgelopen woensdag het stokje van Serious Ambtenaar overgedragen aan de Nederlandse Vereniging voor Burgerzaken (NVVB). Serious Ambtenaar levert al vier jaar een belangrijke bijdrage aan de landelijke campagne Serious Request van radiozender 3FM en het Rode Kruis. De komende editie wordt aandacht gevraagd voor de toekomst van kinderen en jongeren in oorlogsgebieden. Serious Ambtenaar draagt bij aan Serious Request doordat verschillende (overheids)organisaties een vraagstuk neerleggen bij Serious Ambtenaar en daarvoor 5.000 euro doneren aan Serious Request. Per vraagstuk zetten minimaal tien enthousiaste vrijwilligers zich in om het voorgelegde vraagstuk op te lossen. Dit doen zij in twee dagen bij de opdrachtgever in huis. Vorig jaar werden er 150 opdrachten binnen gehaald en 1500 vrijwilligers ingezet. Dit alles resulteerde in het bedrag van 755.555 euro voor Serious Request.

D66 stelde in februari vragen over de donaties aan de NPO actie Serious Request. Het was niet duidelijk welk voordeel dit Schiedam uiteindelijk heeft opgeleverd. Het college liet daarop weten dat de opbrengsten zich ook niet 1 op 1 laat vertalen in financiële opbrengsten. Rond het vrijwilligerswerk zijn wel kosten gemaakt. Voor alle vrijwilligers is bijvoorbeeld een gezamenlijke lunch en borrel betaald, zo voegde het college toe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *