Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SCHIEDAM STOPT MET KRASKAARTEN BETAALD PARKEREN

SCHIEDAM- De kraskaart, om bijvoorbeeld uw visite betaald te laten parkeren in Schiedam, wordt afgeschaft. De afschaffing van de kraskaart hangt samen met de komende ombouw van de parkeerautomaten en de komst van het kentekenparkeren. Dat alles krijgt raadslid Monique Rotteveel (LOS) te horen van wethouder Jeroen Ooijevaar (GroenLinks).

Rotteveel wil in eerste instantie dat er eerlijker wordt gehandhaafd op kraskaarten die in de avond worden gebruikt. De kaarten staan voor 4 uur betaald parkeren voor 2,50 euro. Rotteveel: “Het zou zo moeten zijn dat wanneer je om 20.00 uur je kaart krast deze geldig zou moeten zijn tot de volgende dag 11.00 uur. De kaart heeft immers een duur van 4 uur.”

Over een soepele handhaving kan de wethouder nog geen toezegging doen. Wel is hij duidelijk over de afschaffing van de kraskaart. Ooijevaar: “Het is een beetje een ouderwets systeem, die kraskaarten. We gaan binnenkort de parkeerautomaten ombouwen. Dat moet sowieso, want ze moeten een nieuwe certificering voor de pinbetalingen krijgen. Dan gaan we ook de mogelijkheid invoeren voor kentekenparkeren. Dat biedt dan ook de mogelijkheid om een digitale bezoekersregeling te gaan beginnen. Met zo’n visite app. Daarmee kan dan tegen een lager tarief worden geparkeerd door bezoekers, maar ook nog eens per minuut of per kwartier. Dus niet voor 4 uur. Die visite app biedt ook nog de mogelijkheid om bijzondere doelgroepen, zoals mantelzorgers, een ander of lager tarief te geven.”

Wanneer dit alles wordt ingevoerd is nog niet duidelijk. Ooijevaar: “Dat proces is nu gaande. Dat gaat landen in de mobiliteitsvisie. Die komt in juli. Vervolgens moet dan wel in de volgende belastingverordening worden meegenomen.”

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

7 reacties op “SCHIEDAM STOPT MET KRASKAARTEN BETAALD PARKEREN

  1. Belachelijk, laat het gewoon hoe het is … Wie bepaald of het ouderwets is?? De mensen die het niet gebruiken ??? Als je het even niet breed hebt maar wel visite wilt kon je de kaarten beetje opsparen als je geld had. En nu moet het weer moeilijk worden gemaakt.

  2. Waardeloos! Mijn kinderen wonen in oost als ik een bakje koffie ga doen of bij hun ga eten moet ik 7,00 parkeerkosten betalen! Te gek voor woorden! In het centrum betaal je tot 20.00 en in oost tot 22.00. Hoe komt dat? Wat is daar de reden van?

  3. ik ga koffiedrinken en een spelletje doen bij een vriendin in Oost. parkeren voor 4 uur 9,50 euro
    dank u Jeroen Ooijevaar door uw snelle opstart (maar niet heus) van de visite parkeerapp.

  4. Wanneer komt deze app er nou? Duurt superlang en kan geen kraskaarten meer kopen omdat het klant contact centrum hier geen afspraken meer voor wilt maken… Met gasten moeten 2.70 per uur betalen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *