RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SCHIEDAM STOPT MET BOETE VERLIES PASPOORT

SCHIEDAM- Per 1 januari schrapt de gemeente Schiedam de extra leges bij het verlies van een identiteitsbewijs. Dat heeft burgemeester Cor Lamers (CDA) bekend gemaakt. Het stoppen met de extra leges van 23,45 euro bij vervanging eindigt op de eerste plaats onder invloed van de buurgemeenten Vlaardingen, Maassluis, Delft en Rotterdam. Daar is men eerder al gestopt met de meerkosten. Daarnaast wordt het betalen bij verlies van een paspoort ook bij wet landelijk afgeschaft.

Bij de vermissing van een paspoort of ID kaart gaat het niet altijd om diefstallen. Lamers: “Driekwart is vermissing door kwijtraken, slordigheid, als ik het zo mag zeggen.”  Bij het verlies van identiteitsbewijzen ziet Schiedam een verdubbeling van het aantal vermissingen in één jaar tijd. De burgemeester waarschuwt voor een mogelijk  fraude-effect: ”Als door dezelfde persoon een vermissing wordt gemeld, dan moet er een onderzoek plaatsvinden. Dat is volgens de regels. Dat heeft met politie en met fraude te maken. “

Binnenkort gaat de Nederlandse Vereniging voor Burgerzaken (NVVB) in gesprek met het ‘nieuwe’ ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, over de afschaffing van de boete bij het zoekraken van het rijbewijs.  Schiedam wacht de uitkomst van dat gesprek af.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *