Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SCHIEDAM STAAT STIL BIJ VERJAARDAG BIESHEUVEL

SCHIEDAM- De komende weken staat Schiedam stil bij de tachtigste verjaardag van J.M.A. Biesheuvel. Er is een uitgebreidprogramma samengesteld met onder andere een feestelijke avond in de Bibliotheek in de Korenbeurs. Ook verschijnt er bij Uitgeverij Scriptum een boek met Biesheuvels verhalen waarin Schiedam een rol speelt.

Uitgebreid programma

Naast de feestelijke avond en het verschijnen van het boek Een Schiedamse jongen bestaat het programma onder andere uit:

– Een expositie in de Korenbeurs waar vanaf 8 mei Biesheuvels leven in beeld wordt gebracht met boeken, foto’s, tekeningen, handschriften enportretten uit privécollecties en de collectie van Het Literatuurmuseum in Den Haag.

– Op 15 mei staat het maandelijkse Schrijfcafé in het teken het werk van Biesheuvel.

– In de reeks Leeskring Nederlandse Klassiekers houdt Hans Overheul op zaterdag 18 mei om 10.30 uur een lezing over Biesheuvels debuut In de Bovenkooi.

– In de serie literaire wandelingen verschijnt een fietstocht door Schiedam gewijd aan Biesheuvel. Zaterdag 25 mei wordt om 11.00 uur verzameldvoor de Korenbeurs.

– Mensje van Keulen is te gast in het Literair Café op woensdag 29 mei. Zij is al jaren bevriend met Maarten.

Meer informatie over de verschillende programmaonderdelen is te vinden in de agenda op www.debibliotheekschiedam.nl

Maarten Biesheuvel, een Schiedamse jongen

Donderdag 23 mei 2019 is het 80 jaar geleden dat Maarten Biesheuvel aan de Vlaardingerdijk werd geboren. Tot zijntwintigste woonde hij in Schiedam. Na zijn diensttijd gaat Maarten studeren in en verhuist hij naar Leiden. Daar woont hij nog altijd. Sinds 1972 heeft Biesheuvel een omvangrijk oeuvre opgebouwd. Hij wordt gezien als een van de beste verhalenvertellers vanhet Nederlands taalgebied. In 2007 ontvangt hij de P.C. Hooftprijs.

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *