WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘SCHIEDAM SPEELT FLEXIBEL IN OP VOORKOMEN OVERLAST OPBREKINGEN’

SCHIEDAM- Er wordt in Schiedam snel en flexibel ingespeeld op het voorkomen van overlast door het openliggen van straten. Dat krijgt het AOV te horen in antwoord op vragen aan het stadsbestuur naar de afnemende waardering voor de buitenruimte door Schiedammers.

Naast de gemeente voeren ook andere partijen (particulieren, ontwikkelaars, nutsbedrijven) werkzaamheden uit in de stad. Met al deze partijen worden afspraken gemaakt qua planning en impact. Als uitvoeringsplanningen elkaar raken, dan zorgt de gemeente ervoor dat eventuele overlast zoveel mogelijk wordt beperkt. Afsluitingen en omleidingen worden vooraf breed met betrokken partijen afgestemd (o.a. met hulpdiensten, openbaar vervoer, Rijkswaterstaat) en gecommuniceerd, onder andere via een speciaal daarvoor gebruikt informatiesysteem (MELVIN).

Het AOV merkt op dat de waardering van Schiedammers voor de buitenruimte en de kwaliteit van woonwijken, bedrijventerreinen, groen- en recreatiegebieden lager is dan beoogd. Ook in 2018 was dat het geval. Volgens het AOV worden projecten niet afgemaakt, of halverwege uitgesteld, waardoor straten openliggen, mensen moeten omrijden en (tijdelijk) overlast wordt ervaren in delen van de stad.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *