Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SCHIEDAM SLUIT AUTOBEDRIJVEN

SCHIEDAM- Afgelopen week zijn op last van de burgemeester twee bedrijven in het Schiedamse deel van de Spaanse Polder gesloten. Beide bedrijven maakten zich schuldig aan criminele activiteiten of faciliteerden die.

Aan de Bokelweg werd na intensief onderzoek door de politie, het Openbaar Ministerie en de gemeente Schiedam een autoverhuurbedrijf gesloten. Uit het onderzoek bleek dat het bedrijf criminaliteit mogelijk maakt met huurauto’s. In meerdere auto’s afkomstig uit het bedrijf zijn verborgen ruimtes aangetroffen waarmee drugs, geld en wapens zijn vervoerd. Ook werden met de auto’s strafbare feiten gepleegd. De burgemeester van Schiedam heeft op basis van deze feiten het bedrijf per 27 juni 2017 voor onbepaalde tijd gesloten.

ij een integrale controle van een autoschadeherstelbedrijf aan de Strickledeweg werd woensdag 28 juni een doorgeladen vuurwapen aangetroffen. Ook lagen er onder andere munitie, patroonhouders, een handelshoeveelheid harddrugs en goederen voor het opzetten van een hennepkwekerij in het pand. De politie heeft één aanhouding verricht. Het Landelijk Instituut Voertuigcriminaliteit trof één motorblok en twee autonavigatiesystemen aan, waarvan de unieke codes waren verwijderd. Netwerkbeheerder Stedin heeft de stroom afgesloten omdat de aansluiting was voorzien van valse ijkzegels. De burgemeester van Schiedam heeft op basis van deze feiten het bedrijf per direct bestuurlijk gesloten.

In het Rotterdamse deel van de Spaanse polder zijn de afgelopen weken twee bedrijven in de autobranche bestuurlijk gesloten. Aan de Thurledeweg werd een auto(verhuur)bedrijf doorzocht op verdenking van witwassen. Hierbij werden verdovende middelen, een doorgeladen vuurwapen, administratie en zeven auto’s in beslag genomen. De burgemeester van Rotterdam heeft het bedrijf per direct gesloten.

Aan de Breevaartstraat is een autoschadebedrijf voor drie maanden bestuurlijk gesloten nadat een onder andere een vuurwapen, pepperspray, auto-onderdelen afkomstig van diefstal en een groot bedrag aan contant geld werd aangetroffen. De exploitant heeft vorige week een kortgeding (voorlopige voorziening) ingediend tegen de tijdelijke sluiting. Dit is vorige week afgewezen door de Rotterdamse rechtbank.

De gemeenten Schiedam en Rotterdam werken samen met andere overheidsorganisaties aan een economisch vitaal, eerlijk en integer ondernemersklimaat in de Spaanse en ’s-Gravelandse polder. Daarbij hoort dat de overheid handhaaft op geldende wetten en regels. Tegelijkertijd stimuleren deze partijen positieve ontwikkelingen om de economische potentie van het gebied zo goed mogelijk te benutten.

1 reactie op “SCHIEDAM SLUIT AUTOBEDRIJVEN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *