Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SCHIEDAM SLOOPT GASNET: NAUWELIJKS ALTERNATIEVEN

SCHIEDAM- Het bestaande gasnet in Schiedam is in de toekomst niet bruikbaar voor een alternatief voor aardgas. Het gasnet zal voor een belangrijk deel voor 2030 vervangen worden. Dat laat het stadsbestuur weten aan de PvdA. De partij wil weten welke andere alternatieven naast gasloos zijn onderzocht. ‘Kunnen wij in plaats van aardgas ook waterstofgas als alternatief gaan zien van gasloos? De infrastructuur van gasleidingen ligt er nog’, stelt de PvdA.

Het gemeentebestuur laat weten dat in de afweging van duurzame alternatieven voor aardgas alle beschikbare technieken zijn meegenomen. ‘Alleen een warmtenet en all-electric oplossingen zijn op dit moment realistisch’, menen burgemeester en wethouders. Het onderzoek naar alternatieven wordt rond de zomer gepubliceerd in de nota ‘Nieuwe Energie voor Groenoord’.

Het gemeentebestuur blijft ondertussen geloven in de financiële haalbaarheid van het aardgasvrij maken van de Woonpluswoningen in Schiedam-Groenoord (kosten minimaal 76 miljoen euro, ruim 16.000 euro per woning). Het stadsbestuur baseert dit vertrouwen op gegevens van de Autoriteit woningcorporaties (Aw). De Wa acht het omvalrisico beperkt voor Woonplus Schiedam.

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *