WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SCHIEDAM SLEEPT AUTO WANBETALER WEG

SCHIEDAM- In Schiedam-Woudhoek is eerder vandaag een auto met wit kenteken weggesleept door de gemeente in verband met meer dan twintig openstaande fiscale naheffingen. Om de eigenaar te motiveren tot betaling over te gaan, is het voertuig van de openbare weg gesleept. Na betaling krijgt de eigenaar zijn auto terug.

Het niet betalen van boetes voor het verkeerd parkeren in de jeneverstad door buitenlanders komt enkele honderden keren per jaar voor. Parkeerbonnen worden alleen doorgestuurd naar landen, waarmee een verdrag is gesloten: België, Duitsland en Polen.

De gemeente Schiedam liet in 2014 al weten zeer daadkrachtig op te treden tegen buitenlandse wanbetalers: ‘Het team Toezicht & Handhaving heeft haar werkwijze zodanig ingericht dat de inning van naheffingsaanslagen parkeerbelasting, opgelegd aan buitenlandse kentekenhouders, prioriteit geniet. Daarbij wordt onder andere gebruik gemaakt van de kentekengegevens van wanbetalers en gerichte surveillance daarop. Dit heeft geleid tot een betere betaling van de opgelegde naheffingsaanslagen.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *