WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SCHIEDAM SCHRIKT VAN PLANNEN VLIEGVERKEER

SCHIEDAM- Rotterdam The Hague Airport (RTHA) wil het vliegverkeer zoveel mogelijk continu laten klimmen (eerder hoog vliegen), continu dalen en gebruik maken van vaste routes. Dit alles tot schrik van de Klankbordgroep RTHA, die met instemming van het gemeentebestuur van Schiedam, per zienswijze reageert op de plannen van RTHA.

Het Rotterdamse vliegveld wil met het plan bereiken dat er in een groter gebied minder geluidshinder is, het brandstofverbruik gunstiger is en daarmee ook de emissies. Volgens de Klankbordgroep wijst het plan-MER er echter op dat deze principes betekenen dat in de directe omgeving van de luchthaven juist meer geluidsbelasting optreedt in plaats van minder, terwijl gebieden die verder weg zijn gelegen te maken hebben met minder geluidsbelasting en uitstoot.

De Klankbordgroep stelt: ‘Het vergroten van de hinder bij direct omwonenden die hier al meer hinder ondervinden ten bate van bewoners die minder hinder ondervinden, vinden wij niet verdedigbaar en niet acceptabel. Daarnaast valt dit niet te rijmen met uw ambitie om de negatieve effecten van vliegverkeer op de leefomgeving te verminderen, door juist op de plekken waar de negatieve effecten het grootst zijn, deze negatieve effecten nog groter te maken.’

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

1 reactie op “SCHIEDAM SCHRIKT VAN PLANNEN VLIEGVERKEER

  1. Het is nooit goed.
    Laag vliegen geeft overlast.
    Hoog vliegen geeft overlast.
    Ga lekker verhuizen.
    Die azijnpissers kunnen mij niet vertellen dat het vliegveld er pas is gekomen nadat zij er gingen wonen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *