WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SCHIEDAM REKENT NIET OP STEUN VLAARDINGEN REDDEN TRAM 21

SCHIEDAM- Wethouder Frans Hamerslag (PS) verwacht dat op 14 maart de raadscommissie vergadert, over de zienswijze waarmee Schiedam zal reageren op het voornemen van de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH), om tramlijn 21 op te doeken. In juli neemt de MRDH dan de definitieve beslissing over het tramnetwerk in onder andere Schiedam. De wethouder denkt dat buurgemeente Vlaardingen juist enthousiast zal zijn over de plannen van de MRDH met de tram.

Hamerslag: “Straks als we de zienswijze maken dan zullen we hem zo scherp mogelijk stellen. We zoeken zeker samenwerking met Rotterdam, want die heeft ook te maken met een tramlijn die geschrapt wordt. Daar zoeken we contact mee, maar Vlaardingen bijvoorbeeld heeft een heel ander belang. Die gaat er op vooruit, qua tram. “

Lijn 21 en lijn 24 worden samengevoegd tot één lijn over de huidige route van lijn 24 (De Esch – Vlaardingen Holy). Hierdoor neemt de frequentie in Holy toe. De trambediening tussen het Bachplein en de Woudhoek vervalt. Daarvoor in de plaats krijgt de Woudhoek een verbeterde snelle busverbinding met station Schiedam Centrum waarvan ook de Kerkbuurt zou profiteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *