Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SCHIEDAM PAST DUIVENBORD AAN

WesterhavenbrugSCHIEDAM- Het duivenbord bij de Westerhavenburg in Schiedam wordt aangepast. Ten onrechte meldt het bord ‘verboden de duiven te voeren’. Dat is niet juist, erkent een woordvoerder bij de gemeente. Er bestaat geen officieel voederverbod voor de vogels. Er kan door de gemeente alleen vriendelijk worden verzocht de duiven niet te voeren bij de brug. De Lichtblauwe Brigade mag aan voederaars geen bekeuringen uitdelen. Tot nu toe is ook niemand op de bon gegaan.

Het verbodsbord werd vorig jaar geplaatst korte na oplevering van de gerestaureerde Westerhavenburg in oktober. Tegen de honderdvijftig duiven namen de brug in bezit. De vogels hadden in een week tijd al zoveel uitwerpselen op de brug achtergelaten dat voor gezondheidsrisico’s werd gevreesd door de omwonenden.

Onduidelijk is of het bord in de huidige vorm iets heeft uitgehaald. Er liggen nog geregeld voedselresten in en langs het water. En er zijn nog altijd duiven die uitrusten op de top van de Westerhavenbrug tussen West en de Gorzen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *