RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SCHIEDAM PAKT UIT MET ENERGIECOACHES EN ENERGIEKLUSSERS

SCHIEDAM- Het inzet van Energiecoaches voor energiebesparing is een van de manieren waarmee de gemeente Schiedam energiearmoede denkt te bestrijden.

Een energiecoach is iemand die 2-4 keer bij een huishouden thuiskomt en gedurende een langere periode (+/- 6 maanden) helpt om de energierekening van het huishouden structureel te verlagen. Een energiecoach begeleidt inwoners met advies, informatie en het plaatsen van energiebesparende producten door energieklussers om hen te helpen met het besparen van energie zowel op de korte als lange termijn.

Morgen, woensdag 8 februari, start een leerwerkproject om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt op te leiden tot ‘energieklusser’. Vertegenwoordigers van de provincie Zuid-Holland, Buurtwerkplaats De Buren en de gemeente Schiedam bekrachtigen dan hun samenwerking. Die moet ertoe leiden dat duizenden Schiedamse huishoudens worden geholpen met energiebesparende maatregelen.

De zogenaamde energiecrises, waar vooral mensen met een laag inkomen onder lijden, is het directe gevolg van het klimaatakkoord en de maatregelen tegen Rusland, die allemaal door de EU zijn ingezet. Beleid dat naadloos aansluit op de agenda van The World Economic Forum (aanjagers van de covidhoax).

4 reacties op “SCHIEDAM PAKT UIT MET ENERGIECOACHES EN ENERGIEKLUSSERS

  1. Dan mogen die zogenaamde energiecoaches snel langsgaan bij de Wilhelmina- en Vijfsluizenflat bijvoorbeeld. Kunnen ze zien hoe daar vastgoed eigenaar Heimstaden geen reet doet aan isolatie van die flats.

  2. Gas- en stroomprijzen worden kunstmatig hoog gehouden. Het is bewust overheidsbeleid (WEF) om mensen uit te knijpen en rijp te maken voor Sociaal kredietsysteem (digitale munt met basisinkomen) geen eigen bezit of vermogensopbouw meer.

  3. Mogen ze als eerste langsgaan in de Botlek en op de landtong (aangemeerde schepen op walstroom), daar staat zeker de helft van de verlichting zonder enige reden aan!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.