Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SCHIEDAM OVERWEEGT BEZUINIGING OP COACHING VLUCHTELINGEN

SCHIEDAM- De coaching van vluchtelingen in Schiedam wordt teruggeschroefd nu de gemeente krap bij kas zit. Het is een van de bezuinigingsvoorstellen waarover het stadsbestuur serieus nadenkt, zodat niet hoeft te worden beknibbeld op de directe inzet van de Wijk Ondersteuningsteams. Dat is niet wenselijk gezien de druk die daar ligt en toeneemt, vindt het gemeentebestuur. Omdat de begroting 2022 en verder vooralsnog niet sluitend is, beoordeelt het gemeentebestuur alle niet wettelijke taken op nut en noodzaak, in de zoektocht naar een sluitende begroting.

Nadat vluchtelingen in Schiedam met voorrang zijn gehuisd in een sociale huurwoning zou een nieuwe fase aanbreken, met coaching en informatie over de Nederlandse maatschappij, zo liet de gemeente al eens weten.

In 2019 is aan de inburgering van vluchtelingen in Schiedam een bedrag van 517.775 euro besteed. In dat jaar ging veruit het meeste geld op dit gebied naar het Trefpunt (293.497 euro) en stichting Vluchtelingenwerk (224.278 euro).

5 reacties op “SCHIEDAM OVERWEEGT BEZUINIGING OP COACHING VLUCHTELINGEN

 1. Tel daarbij op al die uitkeringen en (gratis) ziektekosten die ze krijgen om niet te spreken van de schade die ze veroorzaken als er weer een gaat ontploffen of steken of schieten. Het zijn dure linkse huisdiertjes hoor! Voor zover er een klein percentage werkwillenden bij zit gaat dat ook weer ten koste van de lokale werkzoekenden.

 2. Het was weggegooid geld, het is weggegooid geld en het blijft weggegooid geld.
  Die gelukzoekertjes blijven hun eigen land, taal en gewoontes trouw.
  Die laten zich niets vertellen door Christelijke blanke, onreine, racistische overheersers.
  Maar ondanks dat er geen geld (voorlopig) naar die lui toe gaat, zijn er heus wel langdurige werkschuwe figuren die de gelukzoekertjes haarfijn uitleggen wat hun rechten zijn, waar ze bureau RADAR kunnen vinden en hoe ze een uitkering kunnen aanvragen.
  Bij de volgende verkiezingen zijn er heus wel weer figuren die op de 5e colonne partij gaan stemmen, dus dat geld gaat er weer komen.

 3. Overweegt is nog niet hetzelfde als doen. Mij klinkt het in elk geval te mooi om waar te zijn.

  Voorlopig is alles nog gericht op de bewierookte ‘diversiteit’. Met als doel afbraak van de natiestaat en omvorming naar een marxistisch model. 1 miljoen mensen extra (laatste 10 jaar) binnenhalen zonder Ruimtelijk Ordeningsbeleid is zo A-sociaal. Maar ja, veel Nederlanders stemmen nog altijd op politici die miljarden aan de EU schenken en massa’s gelukszoekers toelaten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *