Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SCHIEDAM OP SCHERP DOOR AFSTEKEN ILLEGAAL VUURWERK

SCHIEDAM- In alle Schiedamse wijken zijn in de periode rond de jaarwisseling vrijwilligers actief die als ‘ogen en oren in de wijk’ dienen. Bovendien worden, naast de gebruikelijke camera’s, op een aantal plaatsen extra – tijdelijke – camera’s geplaatst.

Mensen die zich tijdens voorgaande jaarwisselingen hebben misdragen krijgen dit jaar een waarschuwingsbrief om te voorkomen dat ze opnieuw strafbare feiten plegen. Rond de jaarwisseling worden in risicogebieden ondergrondse containers afgesloten. In een groot deel van Schiedam zijn prullenbakken afgesloten of verwijderd. Afval kan worden weggegooid in de plastic vuilniszakken die aan de afvalbakken hangen.

Ook dit jaar wordt er vuurwerk afgestoken, ondanks dat dit verboden is. De politie en de medewerkers van team Toezicht en Handhaving treden daarom al sinds november op tegen het afsteken.

Wilt u overlast door (illegaal) vuurwerk melden? Bel dan alleen bij een verdachte of (levens)gevaarlijke situatie met het noodnummer 112. Is de situatie niet gevaarlijk? Meld de overlast dan bij de gemeente via het contactformulier, bel met 14 010 of gebruik de BuitenBeter-app.

Heeft u aanwijzingen dat ergens illegaal vuurwerk is opgeslagen? Bel dan met de politie via 0900-8844 of 0800-7000 voor Meld Misdaad Anoniem.

Vreugdevuren, vuurtonnen en kerstboomverbrandingen zijn niet toegestaan.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

1 reactie op “SCHIEDAM OP SCHERP DOOR AFSTEKEN ILLEGAAL VUURWERK

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *