WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SCHIEDAM OP ACTIELIJST GEENSTIJL

 In buurgemeente Rotterdam roept coalitiepartij Leefbaar Rotterdam iedereen op om 6 april massaal tégen het associatieverdrag met de Oekraïne te stemmen. “Financiële steun aan het corrupte Oekraïne en een verhoogde kans op illegale arbeidsmigranten, dat zijn zaken waar we absoluut niet op zitten te wachten”, aldus Leefbaar-raadslid Ronald Buijt. Leefbaar Rotterdam is tégen het verdrag. Buijt: “Steunpakketten aan het corrupte Oekraïne terwijl Den Haag op de eigen Nederlandse bevolking bezuinigt, dat gaat er bij ons niet in.” Ook waarschuwt Buijt dat het verdrag tot doel heeft een visumvrije regeling in te voeren voor de burgers van de Oekraïne. Daardoor wordt het voor de Oekraïners eenvoudiger om naar Nederland te reizen en hier bijvoorbeeld illegaal arbeid te verrichten. Een slechte zaak vindt hij. “We knokken keihard om onze mensen aan het werk te krijgen en illegale arbeid van Midden- en Oost-Europeanen te bestrijden. Wat daar zeker niet aan bijdraagt is als Den Haag en Brussel de poort openen voor een nieuw land in die regio.”
In buurgemeente Rotterdam roept coalitiepartij Leefbaar Rotterdam iedereen op om 6 april massaal tégen het associatieverdrag met de Oekraïne te stemmen. “Financiële steun aan het corrupte Oekraïne en een verhoogde kans op illegale arbeidsmigranten, dat zijn zaken waar we absoluut niet op zitten te wachten”, aldus Leefbaar-raadslid Ronald Buijt.
Leefbaar Rotterdam is tégen het verdrag. Buijt: “Steunpakketten aan het corrupte Oekraïne terwijl Den Haag op de eigen Nederlandse bevolking bezuinigt, dat gaat er bij ons niet in.” Ook waarschuwt Buijt dat het verdrag tot doel heeft een visumvrije regeling in te voeren voor de burgers van de Oekraïne. Daardoor wordt het voor de Oekraïners eenvoudiger om naar Nederland te reizen en hier bijvoorbeeld illegaal arbeid te verrichten. Een slechte zaak vindt hij. “We knokken keihard om onze mensen aan het werk te krijgen en illegale arbeid van Midden- en Oost-Europeanen te bestrijden. Wat daar zeker niet aan bijdraagt is als Den Haag en Brussel de poort openen voor een nieuw land in die regio.”

SCHIEDAM- De gemeente Schiedam staat op de actielijst van de website Geenstijl.nl.  Schiedamse bezoekers van de site worden opgeroepen in verzet te komen tegen het ‘stembusslopen’ door  de gemeente.  In  Schiedam is het aantal stembussen voor het aanstaande EU-referendum op 6 april fors minder dan bij reguliere verkiezingen.

Het Forum voor Democratie won maandag een rechtszaak om meer stemhokjes in het Brabantse Son en Breugel. Om het  openen van het volledige aantal stembureaus  af te dwingen kunnen Schiedammers met de uitgeprinte,  gerechtelijke uitspraak in de hand (klik HIER) op het stadskantoor, op een vriendelijke manier, duidelijk maken dat ook de jeneverstad recht heeft op het gebruikelijke aantal stembureaus op 6 april.

Geenstijl meent dat de uitspraak van de rechter in de zaak uit Son en Breugel voor alle gemeenten geldt. Zodat iedere jongere, oudere en zieke zo min mogelijk drempels of afstand hoeft te overbruggen om zijn of haar democratische stem uit te kunnen brengen. Net als bij gewone verkiezingen.

Burgemeester Cor Lamers (CDA) liet op 4 maart weten minder stembureaus in te zetten voor het landelijk EU-referendum door een gebrek aan financiële middelen vanuit de Rijksoverheid. De burgemeester sluit vervroegde Tweede Kamerverkiezing niet uit waardoor de gemeente de spaarpot voor extra kosten rond verkiezingen nu niet volledig wil aanspreken.

 

Zie ook: Extra stembureaus Schiedam onmogelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *