Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SCHIEDAM-OOST SCHRIKT VAN FLYER OPKOOPACTIE APPARTEMENTEN

SCHIEDAM- Een kartonnen flyer van het bedrijf Van Amelsvoort vastgoed & bemiddeling zorgt al enkele dagen voor onrust onder bewoners van Schiedam-Oost. Aan huiseigenaren wordt gevraag of zij bereid zijn hun woning te verkopen aan de verspreiders van de flyer. De methode lijkt sterk op briefjes die eerder zijn verspreid in Vlaardingen. In de haringstad vermoeden bewoners dat het pogingen zijn van uitzendbureaus om arbeidsmigranten te huisvesten in de kooppanden.

Bij Van Amelsvoort vastgoed & bemiddeling ontkent een zekere Rik niet dat er ‘ook’ arbeidsmigranten in hun aankopen kunnen neerstrijken. Rik: “Het zou kunnen dat het arbeidsmigranten zijn, maar over het algemeen zijn het gewoon mensen die een woning zoeken, om te huren. Dat hoeven niet perse arbeidsmigranten te zijn. Ik denk dat u bedoelt dat ze in een driekamerappartement drie arbeidsmigranten doen, zodat het veel overlast krijgt. Dat bedoelt u? Dat is niet de intentie.”

Inmiddels is duidelijk dat de flyer op grote schaal is verspreid. Het drukwerkje dook de afgelopen dagen ook op in Schiedam-West en de Gorzen. Ook huiseigenaren in Vlaardingen, Rotterdam-West en Dordrecht hebben een flyer in de brievenbus gehad.

Rik: “We hebben zeg maar 150 beleggers in onze portefeuille die opzoek zijn naar een appartement. Die zoeken wij door middel van flyeren.”

Vanuit Schiedam-Oost regent het al jaren klachten van woonoverlast na het opkopen van woningen voor de verhuur aan arbeidsmigranten. Schiedam heeft op basis van de Wet bestuurlijke maatregelen grootstedelijke problematiek (Wbmgp) een interventieteam ingezet tegen woonoverlast, illegale bewoning, overbewoning en huisjesmelkerij.

Het gemeentebestuur van Vlaardingen wil het opkoopbeleid van de uitzendbureaus voorkomen door het tegengaan van de splitsing van woningen voor kamerverhuur; uitbreiding en intensivering van controle (vragen naar naam, registratie, voor wie men werkt, eigenaren uitzendbureau benaderen, opstellen vragenlijsten in Pools, Lets etc.); vergelijken van gegevensbestanden (zoals de lege woningen in relatie tot de basisregistratie personen, het BRP).

Zie ook:

GROEIENDE OPPOSITIE TEGEN COVID-BELEID

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

1 reactie op “SCHIEDAM-OOST SCHRIKT VAN FLYER OPKOOPACTIE APPARTEMENTEN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *