Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SCHIEDAM ONTZIET EIGEN STADSBLAD

SCHIEDAM- Bij het mogelijk verbod op de verspreiding van ongeadresseerd reclamedrukwerk in Schiedam wordt een uitzondering gemaakt het ‘Nieuwe Stadsblad’.  Wie volgens plan binnenkort geen JA-JA sticker op de brievenbus heeft geplakt mag geen reclamefolders meer ontvangen. Huis-aan-huis bladen zoals het Stadsblad mogen net als in de huidige situatie nog wel verspreid worden onder alle huishoudens, behalve op adressen met een Nee-sticker. De uitzondering wordt gemaakt omdat de gemeente het Stadsblad gebruikt als publicatiemiddel – tegen betaling – voor de wettelijke publicatieplicht.

Om het ontstaan van ‘dikke advertentiekranten’ onder de noemer van huis-aan-huis blad te voorkomen, wordt drukwerk met meer dan 70 % reclame bestempeld als reclamedrukwerk. Uit gesprekken tussen de gemeente Rotterdam en de uitgevers van Rotterdamse huis-aan-huis bladen, onder andere ook de uitgever van het ‘Nieuwe Stadsblad’, is gebleken dat zij goed uit de voeten kunnen met deze beslissing.

Met de maatregel denkt de gemeente een aanzienlijke hoeveelheid papier, inkt en brandstof voor het maken en verspreiden van reclamedrukwerk te kunnen bespaard. Drukwerk bovendien, waaraan veel inwoners
geen behoefte zouden hebben.

Zie ook: Nauwelijks media Schiedam zonder subsidie gemeente

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

2 reacties op “SCHIEDAM ONTZIET EIGEN STADSBLAD

  1. Ik vind de mensen die dat niet willen ontvangen hebben een nee-ja sticker
    Ik wil niet zo lelijke sticker met ja-ja op mijn deur

  2. Het zou de gemeente sieren als ze ‘huis aan huis‘ alle stickers bezorgen. Nu wordt een regel verzonnen en kan de inwoner zelf in de actie. De stickers zélf afhalen op Stadskantoor of Bibliotheek. Niet cliënt vriendelijk! Voor geen enkele inwoner, maar al helemaal niet voor ouderen, mensen met een beperking en de werkende medemens….
    Ik ben het met de vorige schrijfster eens! Laat diegene die níet willen ontvangen maar plakken en in actie gaan. Beetje omgekeerde wereld in Schiedam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *