Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SCHIEDAM ONDERZOEKT WONEN OP VOLKSTUINCOMPLEX

SCHIEDAM- De gemeente Schiedam zet een eerder aangekondigd onderzoek door naar de mogelijkheden om te kunnen wonen op volkstuincomplex Thurlede aan de rand van het Beatrixpark. Voor het volkstuincomplex wordt onderzocht of Tiny Houses een mogelijkheid zijn. Eerder is nadrukkelijk gesteld dat er in de nieuwe Schiedamse Woonvisie zou komen te staan dat er geen woningbouw zal plaatsvinden aan de rand van het Beatrixpark (op Thurlede). Ter verduidelijking laat het gemeentebestuur nu weten dat dit Sportpark Thurlede betreft.

Voor het bestuur van voetbalvereniging Excelsior’20 is het niet bouwen op Sportpark Thurlede een hele opluchting. Inkrimping van de beschikbare ruimte voor sportvelden om deze te benutten voor woningbouw is volgens de club niet mogelijk. In het Thurlede-overleg, waaraan naast Excelsior’20, DWS, PPSC en ook Nexus deelnemen, is al eens geprobeerd tot een ‘plaatje’ te komen waarin alle verenigingen, bij zoveel mogelijk samenwerking, met minder m2 op Thurlede toe kunnen.

Eerder was een braakliggend stuk grond bij bedrijventerrein Nieuw-Mathenesse in beeld voor de mini-huisjes. De gemeente en projectontwikkelaar BEMOG uit Zwolle zouden een plan gaan verkennen voor semi-permanent wonen aan de Fortunaweg, de meest zuidelijke punt van het voormalig Gustoterrein.

Een tiny house is gemiddeld 50 m2 groot, waar mogelijk zelfvoorzienend, duurzaam en een goed betaalbaar optrekje.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *