Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SCHIEDAM ONDERHANDELT BIJ NIEUWBOUW VOOR VLUCHTELINGEN

SCHIEDAM- De gemeente Schiedam grijpt onderhandelingen aan voor diverse nieuwbouwlocaties in Schiedam om afspraken te maken over de huisvesting van vluchtelingen. Dat laten burgemeester en wethouders weten in een summiere toelichting op vragen vanuit de gemeenteraad over het aan woonruimte helpen van vluchtelingen in nieuwbouwprojecten. Daarmee is nu iets meer bekend over de te volgen strategie. Vorig jaar november werd al bekend dat Schiedam op langere termijn afspraken wil met partijen die nieuwbouw realiseren om een deel van de vluchtelingen te huisvesten.

Burgemeester en wethouders van Schiedam willen dat vluchtelingen kans maken op een opgeleverde nieuwbouwwoning. Het is één van de punten uit het plan van aanpak om de achterstand weg te werken bij de huisvesting van vluchtelingen in Schiedam. De Provincie heeft de gemeente onlangs op de vingers getikt vanwege de achterstand.

Om zoveel mogelijk vluchtelingen te kunnen huisvesten volgens de opgelegde norm van het Rijk wil Schiedam ook de mogelijkheid onderzoeken om vluchtelingen rechtstreeks te laten invliegen vanuit vluchtelingenkampen in de derde wereld. Dit geeft Schiedam de mogelijkheid om vluchtelingen te kiezen waarvoor een passende woning beschikbaar is. Het gaat daarbij om huishoudens die rechtstreeks vanuit het buitenland op uitnodiging naar Nederland komen. Hier kunnen gemeenten zich vrijwillig voor aanmelden.

De gemeente heeft in prestatieafspraken afgesproken dat Woonplus 100% van de vluchtelingen huisvest, maar de gemeente laat ook weten inmiddels afspraken te maken met andere partijen met de mogelijkheid om een deel van dit huisvestingsvraagstuk bij Woonplus weg te nemen.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

75 reacties op “SCHIEDAM ONDERHANDELT BIJ NIEUWBOUW VOOR VLUCHTELINGEN

 1. Ik heb hier wel mening over ik denk namelijk dat B&W direct van de pot gerukt zijn .Hoe gaan ze dit verkopen aan mensen die financiële geen huis kunnen kopen ,en jaren op de wachtlijst staan ?Volgens mij kan je beter een vluchteling zijn (en ik zeg niet dat het makkelijk is)

  1. Vind het echt zo erg ik en mijn gezin worden aan de kant gezet wij werken allebei super hard doen ons best om aan een huis te komen en worden gewoon aan de kant gezet !!!!!!!
   Hoe erg is dit

   1. tjaaa misschien minder hard werken voor dit oneerlijke land je krijgt er noooooit maar dan ook nooit iets voor terug!!!!! Je betaalt belasting om asielzoekers te helpen maar jou zullen ze niet helpen hoor want jij bent niet zielig! In de ogen van de regering en links dan!! Veilig is dit land allang niet meer hoe opener de grenzen hoe hoger de schuttingen en hoe meer beveiligingscamera’s dus of demonstreren met z’n allen vechten voor onze rechten of …minder hard werken! Naar de kloten gaan we toch wel!

  2. Echt belachelijk en compleet van de pot gerukt.

   Zorg eerst maar eens voor het eigen volk.
   Er is al genoeg woningnood onder de Nederlanders.

   Krijgen we straks DDR-praktijken waarbij je als ouders je pasgeboren kind al moet inschrijven voor een woning zodat hij/zij bij het bereiken van zijn/haar 20e levensjaar een woning heeft?

   Onder welke steen leven deze wanbestuurders?

 2. Schandalig dat er gewoon over gesproken wordt om maar vluchtelingen in te vliegen? Hoe schrijnend moet het dan wel zijn dat deze zelfde vluchtelingen niet in hun eigen rijke regio worden opgevangen. Het is toch hier geen luxe vakantiekamp? Los in godsnaam eerst de binnenlandse problemen op: voedselbanken,hoge huren,te weinig sociale huurwoningen,onze vergeten ouderen( die dit welvarende land hebben opgebouwd),te weinig en slechte zorg. De EU is 1 grote leugen,laten we ons richten op ons eigen land voordat het te laat is(als het dat nog niet is)

 3. Onze kinderen krygen geen huizen en die zo genaamde asiel zoekers krygen het op presenteer blaadje zit geen vrouw bij zijn gewoon geld zoekers die ingerichte huizen krygen word een tering stad heel schiedam gewoon naar de klote en die klote Hollanders doen nog mee ook fijn hoor burgemeesster

 4. Helpt het een beetje Leyda als ik zeg dat niet alleen Schiedam maar Heel Nederland naar de klote geholpen wordt. Ja echt geholpen, met voorbedachte raden.

  1. Wat!!! Dat ga je toch niet menen!!
   Er wordt nieuwbouw neergezet voor asielzoekers/ gelukzoekers?
   Zet ze allemaal bij elkaar, binnen een maand is het een afbraakwijk. Heel slim ….
   Schiedammers krijgen geen ander huis…en hun nieuwbouw?
   Waar worden de dure huurprijzen van betaald? …
   Dit is te erg voor woorden, hoe dom kan je wezen.
   Wat een klote land wordt dit… we gaan als Nederlanders echt op de tweede plaats staan…#houmijnhartvast # schiedamdenkisna

 5. Het is al schrijnend genoeg dat mensen uit noodzaak weggerukt worden vanuit hun oude vertrouwde leefomgeving! Ik gun ze dan ook de rust en onderdak die noodzakelijk zijn, maar….
  Zorg eerst eens voor een gedegen doorstroom mogelijkheid. Kijk BV naar de behoefte van zorgbehoevende ouderen die tot het einde van het leven samen willen zijn met de nog gezonde partner. Ga hier eerst eens voor bouwen! Een deugdelijke betaalbare woonomgeving waar de zorg dichtbij is ingericht Daarmee komen de woningen vrij waar nu ouderen noodgedwongen eenzaam en alleen achterblijven. Zou ook Efficiënter en goedkoper zijn voor de zorg! De verzorger hoeft immers minder reisbewegingen te maken en dus meer tijd om te zorgen. Denk eens verder dan de dag van vandaag. Dit gaat een enorm probleem geven in de toekomst.

 6. Lieve mensen, Wat heb jij eraan gedaan? Lekker geklaagd op facebook en dan verwachten dat je er iets aan veranderd???
  Ik heb het vermoeden dat je mening uiten op facebook en allerlei internetpagina’s niet zoveel uit zal halen. Wil je echt iets bereiken dan zal je toch echt moeten gaan demonstreren, de straat op met z’n allen en redelijke eisen stellen. Zolang je alleen maar klaagt maar geen vuist maakt zal er niets veranderen. Natuurlijk hebben ook die vluchtelingen recht op huisvesting maar laat dat gebeuren in oude panden waarvan net de ‘Schiedamse’ bewoners van zijn doorgeschoven naar een nieuwbouwwoning. Pak scheefwoners aan, verdien je meer dan moet je kopen of duurder huren, meteen weer wat goedkopere huizen vrij. Zorg ervoor dat je als gepensioneerde niet gekort wordt op je AOW als je met je ‘nieuwe vriend/vriendin’ gaat samenwonen en hup dan gaan ze samenwonen en komen er weer een berg huizen vrij die dan weer naar starters kunnen enz. enz. Er zijn tal van oplossingen te bedenken en dan blijven er zelfs huizen over voor de vluchtelingen. Iedereen blij. Alleen is dit niet gewenst door de politiek want blije mensen zijn minder productief en maken minder op… dus de oplossing is simpel, de straat op! Dan moeten ze wel afwijken van hun plan. Maarja daarvoor moet je niet net je thuisbezorgd maaltijd op hebben en lekker op de bank gaan zitten afreageren via facebook want daar bereik je niets mee.
  Succes ermee vanuit een warm land!

  1. Je hebt helemaal gelijk. Als we niet met z’n allen de straat op gaan blijft alles bij het oude. De Fransen laten zich niet kisten maar hier alleen maar kagen op facebook.

  2. Ja heel Nederland volbouwen om die asielzoekers op te vangen problemen opgelost toch??? Moet kunnen!En als ze dan nog blijven volhouden dat Nederland niet vol is tjaaaaaaa dan weet ik het ook echt niet meer dan ga ik ook maar in een warm land wonen waar zit jij dan????Kan ik niet bij jou komen wonen?? Zolang het maar Portugal is!!

 7. Schandalig !!! Wat doen jullie met alleenstaande ouders die al jaren ingeschreven staan voor een sociale huurwoning??? Te bizar voor woorden, eigen volk eerst !!!!

 8. Meer dan 1000 woningzoekenden met de Nederlandse nationaliteit van origine.
  Hoe valt het dan te rijmen dat er woningen aan vluchtelingen worden aangeboden?
  In mijn optiek kunnen die mensen gewoon voor korte termijn worden opgevangen in een opvang plek. Daarna gewoon weer terug naar land van herkomst.
  Ook de uitgeprocedeerde mensen niet gewoon buiten zetten in Nederland maar gedwongen terug naar land van herkomst.
  Dames en Heren van de Nederlandse regering, wanneer worden jullie nu eens wakker?
  Moet er nadat toch echt een revolutie ontstaan in Nederland?
  Boeren worden het werken onmogelijk gemaakt, woningbouw staat stil vanwege co2? Problemen, AOW’ers worden arm gemaakt, geld word met miljarden verspilt en doorgesluisd naar de EU, en ga zo maar door. DIT GAAT FOUT en zal ontaarden in grote protest golven met alle ellende van dien. We zijn weer terug in de jaren 50 / 60 Toen moesten de kinderen ook in gaan wonen bij ouders en grootouders.

  WORDT WAKKER NEDERLAND.

 9. Wat word ik hier boos en ook verdrietig van ,hoe verzin je het knettergek zijn ze .
  En wij en onze kinderen …….toekijken hoe alles naar de afgrond glijd .
  Is dit ook nog voor het klimaat misschien gaan we daar ook nog ff achterlijk over doen !

 10. Als je kijkt naar de bevolkingssamenstelling van zo’n 40 jaar geleden en naar de huidige situatie, kun je niet anders dan tot de conclusie komen dat Schiedammers vervangen worden door buitenlanders. Dit komt neer op omvolking, al mogen we dit niet zo noemen.

  Hierboven wordt vooral verwezen naar de woningnood als argument om te beweren dat het een onzalig plan is om mensen uit verre oorden met een compleet andere cultuur hier heen te halen. Voor Nederlanders met een bescheiden salaris die afhankelijk zijn van de sociale woningbouw valt hiertegen inderdaad niet veel in te brengen. In de bovenstaande reacties mis ik echter nog wel wat andere argumenten. Wat te denken van de almaar stijgende kosten voor de gezondheidszorg. De mensen die hier worden binnen gehaald maken meer dan gemiddeld gebruik van deze zorg, terwijl ze hier nog nooit een bijdrage voor hebben geleverd. Ook hebben ze meteen recht op allerlei toeslagen. Aangezien de praktijk uitwijst dat verreweg de meesten nog jaren lang (wellicht altijd) van uitkeringen afhankelijk zijn, gaat dit bakken met geld kosten.

  Als het gaat om klimaat, heeft de politiek nog een visie op hoeveel CO2 er uitgestoot mag worden, hoeveel tienden van een graad de aarde warmer mag worden en hoeveel meter de zeespiegel mag stijgen de komende decennia. Hier valt van alles op af te dingen, maar daar gaat het nu niet over. Waar het wel over gaat, is dat diezelfde politici boter op hun hoofd hebben, als het gaat over een visie op hoeveel bevolkingsgroei ons land nog kan absorberen. Al die woningen en uitkeringen die hier uitgedeeld worden aan mensen die niets bijdragen, moeten namelijk wel door iemand betaald worden. En hebben Nederlanders wel zin om zich aan te passen aan al die exotische culturen? Wat ik constateer, is dat er geen enkele visie is. Onbegrijpelijk, zeker als je ziet dat vele van de buitenlanders die de afgelopen decennia zijn binnengekomen momenteel in hun eigen bubbel leven en dat er dus geen successen uit het verleden zijn die een garantie voor de toekomst zouden kunnen bieden…

  1. Eric, het omvolken zijn ze al lang mee bezig. Nu hebben ze dat klimaat accoord getekend wat ons als Europa 1000miljard gaat kosten. Daarmee trekken ze de economie van Europa gelijk zodat ze er rond 2030 1 almachtig rijk van kunnen maken en dan is Nederland foetsie.
   Die lul van een Rutte had beter zijn excuses kunnen maken aan het gehele Nederlandse volk ipv alleen aan de Joden. Wij worden hier onderdrukt en weggezet als makke schaapjes die toch niets te vertellen hebben, en zodoende ons land kwijtraken. Staan ze schijnheilig op 4mei met zn allen op doden herdenking, terwijl die mensen voor onze vrijheid gestorven zijn, juist, onze vrijheid die zomaar door de overheid ten grabbel word gegooit.
   Vroeger werden deze mensen, de overheid, met pek en veren overgoten, goeie ouwe tijd

 11. Zorg eerst maar eens voor je eigen bewoners Schiedam! Voor de jonge starters zijn er geen woningen te krijgen.
  Geboren en getogen Schiedammers die vertrekken! Schei toch uit!

  1. Echt van het lotje getikt en onze kinderen moeten noodgedwongen thuis blijven wonen. Die mensen moeten achter slot en grendel, met hun achterlijke plannen. Dank kabinet.

 12. @Eric, je slaat de spijker op zijn kop. Wordt hoog tijd, dat de realiteit eens onder ogen gezien wordt, i.p.v. wegkijken. Vroeg of laat gaat dit een keer goed mis.

 13. Wat een achterlijk idee, dus mensen die hier geboren en getogen zijn, meedraaien en vooral bijdragen aan onze maatschappij worden te knakken gezet voor mensen die hier alleen maar komen om van ons land en de financiële middelen te profiteren!! Erzijn al meer als genoeg profiteurs in Nederland, en maar afvragen waardoor het komt dat de autochtone Nederlanders steeds rechtser willen stemmen. We zijn klaar met het opdraaien voor die lui die het hier verstierene en op onze kosten alles krijgen!!!

 14. Grenzen dicht, niet naar Europa luisteren. Geldkraan dicht naar gelukszoekers van buiten NL.
  Ouderen en jongeren van Nederlandse bodem voorop. Dat is de enige oplossing om het niet nog erger te laten worden.

 15. Het gemiddelde I.Q. ligt in Schiedam al veel lager dan in andere steden (Op Den Helder na) en het zal alleen maar nog lager worden als je deze mensen weghaalt uit de meest afgrijselijke landen waarin alleen zij kunnen leven, dus laat ze maar daar. Je kan geen oerwoud of zandbakbewoners hier in een huis stoppen, ze hebben een 0,0 I.Q. en slopen in een No time het hele huis, plunderen alles wat los en vast zit, je fiets moet je in beton verankeren noem maar op.

 16. Deze volidioten dat zich gemeenteraad noemt moet onmiddellijk afgezet worden en levenslang verwijderen uit openbare en publiekelijke functies voor het leven.
  En de mogelijkheden bestuderen om ze strafrechtelijk aan te pakken

 17. Ik kan het beleid van de overheid, en de plaatselijke gemeente niet volgen. Kijk vluchtelingen (gezinnen) die in oorlogsgebied zitten moet je (tijdelijk) opvangen.

  Maar als ik om mij heen kijk zie ik veelal economische (mannen) en criminelen die hier kompleet in de watten worden gelegd.

  Wat veel belangrijker is dat we de ouderen die na de tweede Wereldoorlog (Rotterdam) opnieuw hebben opgebouwd goede huisvesting en zorg geven. Dit is prioriteit 1. Als deze mensen doorstromen komen er betaalbare huizen vrij voor de jongeren.

  Daarbij zijn er heel veel gezinnen die onder de armoede grens leven. Het kan niet zo zijn dat deze personen met ongeveer 1.200,00 euro per maand moeten rond komen en wij als belasting betaler elke gelukzoeker / crimineel ons rond de 2.250, euro per maand kost.

  Goede regelgeving en afspraken zijn een pree en ons eigen volk eerst.

 18. Ik kan maar 1 ding er van zeggen
  EIGEN VOLK EERST de rest weg wezen.
  Ik wil ook alleen maar zorgen voor eigen volk.
  Daar draag ik belasting voor af en niet voor al deze vluchtelingen die alles krijgen.
  Tegen woordig zijn wij de Nederlanders de slaven.
  Nexit

 19. Nederlanders staan meer dan 10 jaar in de rij om een woning te kunnen bemachtigen en Schiedam zou wel even vluchtelingen voorrang geven?? En dan ook nog eens een nieuwbouwwoning?

  En what the fuck heeft de Roverheid een norm vastgelegd hoeveel van die gasten er gehuisvest moeten worden, en waar bemoeit de Provincie zich er ook nog mee… allemaal banen om UW geld op te maken en UW buren te kiezen en UW veiligheid te verkloten.. kappen met die zooi, en snel een beetje!

 20. Charity starts at home
  Wat een zielige zieke toestand is het by jullie in het kikkerlandje.
  Klagen and alsmaar klagen.Doe er dan eens wat aan.
  Geen woorden maar daden.Beginnen met Rutte eruit met zyn aanhangers.
  Breng dan Wilders in en zie wat hy er nog van kan redden voordat het allemaal naar de kloten is.

 21. Ze kunnen mij nog niet eens aan een geschikte woning helpen, en ik ben helaas nog wel medische urgent stelletje eikels eerste klas😡en maar binnen halen dat tuig.
  Wat dachten jullie van eigen volk eerst.

 22. Schandalig ze zouden meer woningen gaan bouwen voor mensen met een lager inkomen sociale huurwoningen en nu krijgen weer die grafasielzoekers voorrang op ons eigen volk dit land gaat echt naar de kk

  1. Alsof de Oost-Europese invasie nog niet genoeg is. Er kan nog veel meer bij. Wij wachten gewoon 10/15jr op een woning, geen probleem hoor.

 23. Eigen schuld dikke bult, jarenlang op het linkse kartel stemmen en dit is wat u krijgt.
  Ieder volk krijgt de vertegenwoordiging die het verdient aankomend jaar misschien toch maar een kritischer het nieuws in de gaten houden, en volgend jaar op wilders stemmen

  1. Helemaal debiel zijn zijn ze. Geef je eigen mens is een keer een huis, het is al zo moeilijk om een huis te kopen en/of huren. Dus waar zijn jullie mee bezig?

   Laat nog meer problemen komen.
   Gestoord zijn jullie.

 24. Nieuwe huizen toewijzen aan zogenaamde vluchtelingen die zelfs niets toevoegen aan ons land en verder bakken met geld kosten.
  Onze mensen staan jaren op de wachtlijsten, werken zich onderuit en betalen zich scheel omdat Den Haag punten willen score bij hun meesters in Brussel.
  Nederland moet zo snel mogelijk uit de euro stappen en ons land teruggeven aan ons volk.
  Wij zijn een van de kleinste landjes op de planeet maar Den Haag denkt dat wij voor de hele wereld kunnen zorgen en onbeperkt mensen kunnen opvangen.
  Het verraad ons eigen volk moet toch eens gaan stoppen.

 25. Zijn ze godverdomme van de pot gerukt. Ik zoek al 5 jaar lang met mijn gezin naar een woning tevergeefs. En zulke lui krijgen meteen een splinternieuwe woning. Oprotten met die smerige vuile gelukszoekers.

  Het eigen volk kan verekken. Stelletje klootzakken.

 26. Omvolking niets meer of minder, kijk naar de feiten en luister niet naar de leugens van de corrupte politici. Als de hel losbreekt zitten die als eerste aan de andere kant van de wereld.

 27. Laten we een datum prikken, sluiten we de Beneluxtunnel, Botlektunnel en de van brienenoordbrug voor onbepaalde tijd. Ik ga er voor, geen punt

 28. Vluchtelingen rechtstreeks vanuit vluchtelingenkampen plaatsen in nieuwbouwprojecten. Tja, als je haast hebt om Nederland in een bevolkingscrisis te storten moet je dat vooral doen.

  Heb je echter goed voor met je huidige inwoners en de statushouders in Nederland dan doe je het niet.
  Dan doe je een toewijzing die wel steun draagt van het volk.

  Wie leidt de boel daar in Schiedam?

 29. En voor ndederlanders geen woning genoeg. Nee laten we gaan bouwen voor de vluchtelingen. En na 2 haar gaan ze na een andere locatie en het huis is helemaal uit geleefd kan je weer opnieuw beginnen met in order maken van de woning . Hoezo geld verkwanselen van de burgers.

 30. Omvolking is een net woord voor (culturele)genocide.
  Op een dag zal het verzet hiertegen beginnen.
  Op een dag zullen alle politici, journalisten e.d. zich moeten verantwoorden voor hun aandeel.
  De mensen die zichzelf vandaag als ‘deuger’ beschouwen, zullen morgen worden veroordeeld voor volksverraad.

 31. Een schoolvoorbeeld van hoe dit linkse gedreven elite politiek aanstuurd op de opkomst van Ultra Rechts met alle gevolgen van dien. Als de geest uit de fles is krijg je hem er niet meer in. Wees gewaarschuwd, het volk is sterker dan u denkt! De nieuwe generatie die nergens terecht kunnen komen in de toekomst verhaal halen. Reken daar maar op!

 32. Dus het liefst in laten vliegen!

  Zonder:
  – te weten of ze ziektes bij zich hebben
  – boko haram terroristen zijn
  – een ander crimineel verleden hebben

  Zie Zweden en Schotland! Veel plezier.
  U maakt vast vele vrienden.

 33. Niet te geloven wat een tuig. Vluchtelingen worden INGEVLOGEN om nieuwbouwwoningen te vullen. Wat een grote schande is dit. Eigen volk eerst, en die gelukszoekers daar laten.Nederland is vol. Mijn eigen kinderen kunnen geen fatsoenlijk huis krijgen.😈😈😈

 34. Mogelijkheid onderzoeken😂😂😂

  Dat doet de Nederlandse staat al jaren, maar dat mogen wij Nederlanders niet weten.

  Vanuit Italië, Griekenland, maar ook rechtstreeks uit Afrika komen ze al met het vliegtuig naar Nederland.

  ECHT WAAR? Ja, echt waar!

  Waarom moet je mensen hier naartoe halen, terwijl het eigen volk met soms kinderen in een opvang moeten slapen.

  Zorg eerst dat het Nederlandse volk een onderkomen krijgt.

  Ze zeggen: van een boer kun je geen koning maken en van de meeste asielzoekers…, kun je ook geen Nederlander maken.

  Dat proberen ze al jaren, maar het is niet gelukt en het zal ook nooit lukken. (Op een aantal na dan)

  Het enige wat we krijgen is meer problemen, criminaliteit…

 35. Dit is ongehoord beleid. Puur om het Rijk en COA te behagen. Subsidies te vangen en het daarna te kunnen verkwanselen aan onbenullige zaken. De eigen burger in de kou laten staan en de belastingbetaler laten bloeden voor deze wanvertoning.

 36. Vroeger was het zwart Nazareth en nu wordt nog erger.
  Ze zijn daar compleet van de pot gerukt, Schiedam is verloren door het linkse tuig.
  Ik heb daar van 1962 tot 2011 gewoond, wat ben ik blij dat ik daar weg ben.

 37. Dit gaat een grote vergissing worden !
  Hulp ter plaatsen dus bij de roots.
  Laat dit niet eindigen in ‘n ramp aub. !

 38. Omvolking is de bedoeling. Internationalisten hebben openlijk de macht overgenomen. Het EU Kalergi plan voltrekt zich waar we bijstaan.

  Genoeg is genoeg. Vol is vol. Eigen volk eerst.

  NEXIT!!!

 39. NEXIT!
  We hebben het altijd zelfstandig kunnen redden, kan nu ook!
  Schouders eronder, en buffelen!
  Wij willen weer zeggenschap over ons eigen land!
  NEXIT!

 40. Dit is weer het paard achter de wagen spannen een buitelandse man zei mij dat al jaaaaaaren geleden …in Nederland spannen ze altijd het paard achter de wagen hallelujah

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *