Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SCHIEDAM-NOORD WIL MEDISCH CENTRUM

Sveapark ABBA BorgSCHIEDAM- Wijkbewoners aan de noordrand van Schiedam vragen om een medisch centrum voor de oudere bewoners in de wijken. Dat is één van de opvallende uitkomsten van de onlangs afgenomen enquête in de wijken Woudhoek en Spaland-Sveaparken. Ook willen de bewoners uitbreiding van het openbaar vervoer, het creëren van sport- en spelplekken en het duurzamer maken van woningen door groene daken en zonnepanelen. De parkeerdruk wordt als hoog ervaren.

De vragen van de enquête hadden betrekking op thema’s die volgens de initiatiefnemers belangrijk zijn voor de toekomst van de wijken, zoals: groenvoorziening, veiligheid, wijkeconomie en parkeren. Deze enquête is door 528 bewoners ingevuld.

Hert resultaat is gisteren overhandigd aan wethouder Mario Stam (PvdA). De wethouder ziet mogelijkheden om de komende jaren concreet aan de slag te gaan met de uitkomsten. Over de werkvorm is de wethouder zeer te spreken. Bewoners en de gemeente werken goed samen. De bewonersenquête is een uitstekende manier om tussentijds de menig van wijkbewoners te peilen. Hij hoopt dat andere wijken een soortgelijk initiatief opzetten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *