WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SCHIEDAM NIET BANG VOOR KRIMPEN SCHIPHOL

SCHIEDAM- De regionale luchthavens, inclusief Rotterdam The Hague Airport (RTHA), mogen niet gaan functioneren als overloopluchthavens voor de resulterende krimp van Schiphol. Dat standpunt, van de tegenstanders van RTHA, onderschrijven burgemeester en wethouders van Schiedam, al is van een waterbedeffect op dit moment geen sprake. De geluidsruimte op RTHA is binnen helemaal in gebruik. Er is daarom geen ruimte om business aviation of commerciële vluchten van Schiphol over te nemen.

In de twee zienswijzen op het nieuw te nemen luchthavenbesluit, heeft Schiedam al aangegeven tegen extra vluchten te zijn als invulling van vrijkomende geluidsruimte die ontstaat bij de (toekomstige) inzet van stillere vliegtuigen (geen groei). Dit geldt ook voor vluchten waarvoor geen plaats meer is op Schiphol. Daarnaast dringt Schiedam aan op andere maatregelen om de overlast van vliegverkeer te verminderen, zoals het verder beperken van de openingstijden.

Schipholtopman Ruud Sondag (CEO van Royal Schiphol Group) heeft eerder een aantal maatregelen voor zijn luchthaven aangekondigd. Binnen 2 jaar moeten alle vluchten tussen 00.00 uur en 05.00 uur geschrapt worden. Ook komt er een verbod op vluchten met privéjets.

Eén gedachte over “SCHIEDAM NIET BANG VOOR KRIMPEN SCHIPHOL

  1. Als je dan toch uit moet wijken voor je vlucht ben je in Duitsland véél goedkoper uit. Er zijn ook erg veel luchthavens net over die grenze.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *