Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SCHIEDAM MOET SCHUIVEN MET INZET POLITIEAGENTEN

SCHIEDAM- Door het groeiende tekort aan politiecapaciteit wordt er de komende tijd geschoven met de inzet van de wijkagenten in Schiedam: ‘maximaal 20% van de werktijd moet een agent worden ingezet voor de noodhulp ten opzichte van de volledige bezetting’. Nieuwe evenementen in Schiedam worden in heroverweging genomen. Het gaat daarbij om evenementen in de periode van 18 april tot en met 7 september. Verder is regionaal de afspraak gemaakt dat bij grote evenementen en voetbalwedstrijden 20% minder politie-inzet wordt geleverd. Dit alles heeft burgemeester Cor Lamers (CDA) besloten naar aanleiding van het Regionaal VeiligheidsOverleg over het groeiende tekort aan politiepersoneel.

De burgemeester is al langere tijd met de politie in gesprek over de beschikbare capaciteit. Tot voor kort leidde dit nog niet tot de noodzaak om ingrijpende keuzes te maken in de uitvoering van ons veiligheidsbeleid. Recente ontwikkelingen en de forse terugloop in personeel bij de politie de komende 2 jaar, vragen echter om keuzes die ook invloed zullen hebben op de uitvoering van het veiligheidsbeleid in Schiedam. Vanaf 2022 zal de situatie weer geleidelijk verbeteren.

De regioburgemeesters hebben meermaals aangegeven bij de minister van Justitie en Veiligheid dat het water hen tot aan de lippen staat. In diverse brieven is benoemd dat er behoefte is aan structurele middelen voor blijvende uitbreiding van de politiecapaciteit. De politiechef van de eenheid Rotterdam heeft aangegeven dat er keuzes gemaakt moeten worden.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *