Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SCHIEDAM MOET DIT JAAR 151 VLUCHTELINGEN HUISVESTEN

SCHIEDAM- Dit jaar moeten in Schiedam 151 vluchtelingen worden gehuisvest. In de eerste helft van 2020 zijn hiervan 66 personen aan onderdak geholpen. De cijfers zijn door het stadsbestuur bekend gemaakt naar aanleiding van vragen uit de gemeenteraad. Schiedam heeft te maken met een achterstand in het aantal verplicht te huisvesten vluchtelingen (taakstelling), maar het gemeentebestuur verwacht per 1 januari die achterstand te hebben ingelopen.

De taakstelling voor 2021 (1e half jaar) is op dit moment nog niet bekend. De Provincie heft Schiedam al waarschuwt dat de taakstelling in 2021 hoger kan uitvallen dan in 2020 als de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) de bestaande achterstand in afhandeling van dossiers weet in te lopen. Hiervoor heeft de IND een taskforce ingericht en is extra personeel aangetrokken.

Gemiddeld bestaat een huishouden uit ongeveer 3 personen en zijn, om de achterstand huisvesting in 2020 in te lopen, ongeveer 41 woningen nodig. Hiervan zijn ongeveer 18 woningen nodig voor de taakstelling in 2020.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

2 reacties op “SCHIEDAM MOET DIT JAAR 151 VLUCHTELINGEN HUISVESTEN

  1. Vol is vol…. En ik als alleenstaande krijg geen fuck erbij met de geweldige Miljoenennota. Maar ja nu weet ik waar mijn geld weer heen gaat. Zou bijna denken om ook met een bootje op de oceaan te gaan varen en opgehaald te worden door de EU, krijg ik tenminste alles gratis…..

  2. En je eigen bevolking mag verreken en komt niet in aanmerking voor een goede (en nieuwe) huurwoning met een gratis Miele en inrichting.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *