Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘SCHIEDAM MOET BLIJVEN HAMEREN OP STATION KETHEL’

SCHIEDAM- De Metropoolregio Rotterdam-Den Haag (MRDH) moet echt rekening houden met invoering van Station Kethel. De MRDH geeft echter aan hier in een analyses geen rekening mee te houden.

Het is de taak van stadsbestuur van Schiedam hier op aan te dringen bij de MRDH. Er leven nu zorgen in de raad over de effecten van de voorziene mogelijke afschaling van de tramverbinding in Schiedam-Noord (zoals opgenomen het Plan Contouren Toekomstvast Tramnet). Een tramlijn die aansluit op het toekomstige Station Kethel zou daarentegen de mobiliteit en leefbaarheid voor de hele Schiedamse noordrand ten goede komen, denken Schiedamse volksvertegenwoordigers.

Burgemeester en wethouders van Schiedam hebben zich vorige maand wel uitgesproken tegen het plan om tramlijn 21 te vervangen door een bus, zoals RET en de MRDH voorstellen. Het stadsbestuur heeft daarbij gerefereerd aan de bouw van de wijk Spaland in de jaren ’90. Daarbij is ruimte gereserveerd en infrastructuur aangelegd voor een doortrekking van de tram naar het geplande station Kethel. Een belofte die inmiddels 25 jaar staat.

4 reacties op “‘SCHIEDAM MOET BLIJVEN HAMEREN OP STATION KETHEL’

 1. Het is zachtjes uitgedrukt belachelijk, en dat tot Delft Campus vier sporen is gemaakt, inclusief de stations Rijswijk en Delft.
  Vandaag beginnen werkzaamheden voor de wissels en andere werkzaamheden tot en met maandag 23-05. Station Kethel is niet in de plannen meegenomen, het zou te duur zijn om een nieuwe brug en viaducten te bouwen en een station waar men niets in ziet. Dus lijn 21 zal het kind van de rekening worden, ondanks de voorbereidende voorzieningen.
  Het zou misschien geholpen hebben als Schiedam meer woningen had gebouwd in die omgeving en mogelijk een deel van het industrie terrein had opgeofferd voor woningbouw. Maar zoals zo vaak achteraf kijk je een koe in zijn kont.

 2. Toch wel fijn dat we met zijn alle me mooie beloftes naar Schiedam Noord zijn gelokt.
  Ruimtelijke omgeving met goede kwaliteit aan scholen en winkels en openbaar vervoer.
  Resultaat openbaar vervoer verdwijnt, ouderen die op visite in het Westen willen hebben geen verbinding daar heen in het weekend en avond.

  1. Tuurlijk Ton, anders was je er vast nooit komen wonen. Als dit stationnetje zo belangrijk is in de wijk waar gemiddeld twee auto’s per gezin staan, waarom ligt het er dan al 36 jaar zo bij?

   1. Gaat mij niet om dat stationnetje maar om de oudere die hier wonen, mijn auto rijdt toch wel.
    Wij als Schiedam hebben geen zeggenschap in de Metropool

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *