Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘SCHIEDAM MOET AIR B&B NOG NIET VERBIEDEN’

SCHIEDAM- Het is nog veel te vroeg om een verbod in te stellen op de verhuur van woningen aan toeristen in Schiedam, waarvoor de fractie van de SP pleit. Wethouder Fahid Minhas (VVD) raadt de SP een motie af voor een verbod. Minhas: “Ik ben ten eerste tegen overbodige regels. Als we nou kijken naar de Airb&b situatie, die zijn er eigenlijk helemaal nog niet.”

De SP vreest voor toenemende woonoverlast bij verhuur van woningen via onder meer Airb&b. De wethouder voorziet een groeiende bureaucratie. Mihas verwijst naar een actueel bericht uit de Tweede Kamer over Airb&b verhuur: “Dat staat nog in de kinderschoenen. Als je dat tevens wil regelen en je wil een verhuurder een nummertje geven, dan zorgt het ervoor dat de gemeente daar heel veel taken bij krijgt.”

Theo Wijmans (SP): “Het gaat er juist om dat je het nu eventjes voor bent. Want je weet al Rotterdam heeft de maatregel al genomen. Wij liggen het dichtst bij Rotterdam, dus je ziet ons eigenlijk al als volgende stad komen. Waarom sluiten we ons dan eigenlijk niet aan? Met een soort regelgeving?”

Minhhas: “Ik zou adviseren aan de gemeenteraad om nog even af te wachten wat de effecten op langere termijn zijn. Dus je moet minimaal een jaar tot anderhalf jaar afwachten en daarna pas tegenmaatregelen nemen.”

De SP dringt aan op een verbod vanwege de komst van het Eurovisie Songfestival en het risico op ongereguleerde verhuur, waardoor de kans op overlast toeneemt.

De gemeente Rotterdam is al begonnen met het aan banden leggen van verhuur via Airb&b. Schiedam loopt nu het risico dat bedrijfsmatige Airb&b verhuurders uitwijken naar de jeneverstad, zo vreest de SP in Schiedam.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

1 reactie op “‘SCHIEDAM MOET AIR B&B NOG NIET VERBIEDEN’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *