Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘SCHIEDAM MOET AANSLUITEN BIJ ALLIANTIE KINDERARMOEDE’

SCHIEDAM- Een viertal linkse fracties in de Schiedamse gemeenteraad roept het stadsbestuur op om zich aan te sluiten bij de Alliantie Kinderarmoede. De afdeling van GroenLinks (GL) in Schiedam heeft zich al aangesloten en ziet dit als een prachtig initiatief.

Volgens GL is de situatie in Schiedam bijna twee keer ernstiger dan in de rest van Nederland. In Schiedam zou ongeveer 1 op de 8 kinderen afkomstig zijn uit een gezin met een uitkering. In Nederland is dat 1 op de 15. GL: ‘Schokkende cijfers, maar daar blijft het niet bij. De kans dat iemand die opgroeit in een uitkeringsgezin later een uitkering nodig heeft is veel groter. Daar zet deze Alliantie zich voor in.’

SP, Progressief Schiedam en de fractie Van Dijk zijn mede-ondersteuners van de oproep.

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

1 reactie op “‘SCHIEDAM MOET AANSLUITEN BIJ ALLIANTIE KINDERARMOEDE’

 1. Armoede in Nederland is relatief, ook voor kinderen.

  Immers, ‘arme’ kinderen hebben hier gewoon wettelijk beschikking over:

  een dak boven het hoofd, voedsel, gas, water, licht, riolering, eten, laptop, fiets, mobieltje, toegang tot dokter, tandarts en GGZ, etc. etc.

  Kinderen in Nederland gaan verplicht naar school. Er is dagopvang en allerlei soorten begeleiding. Ouder(s) krijgt(krijgen) kinderbijslag, huursubsidie, ziekenzorg en een uitkering indien dit nodig is. Bovendien is het hier wettelijk verboden om kinderen te slaan, ook heel belangrijk.

  Via de schoolplicht krijgen alle kinderen hier voor hun 18e volop kansen om zich vanuit het eigen milieu op te werken naar een beter leven, ongeacht hun afkomst.
  Dit allemaal om te zorgen dat alle kinderen in Nederland zich lichamelijk en geestelijk goed kunnen ontwikkelen, ongeacht hun afkomst.

  Dat betekent… gegarandeerd opgroeien zonder chronische ondervoeding, zonder medische verwaarlozing, zonder het risico voor het 3e levensjaar te sterven aan vervuild drinkwater, of mazelen, of sepsis. Zonder te moeten bedelen op straat. Zonder op het 6e jaar door familie te worden verkocht voor kinderarbeid of kinderprostitutie.

  En verplicht naar school zodat jij jezelf uit armoede kunt opwerken.

  Dus wat nou, “schokkende cijfers” over kinderarmoede in Schiedam? Schandalig en belachelijk om zulke woorden te gebruiken. Zeker in vergelijking met kinderen die wel in arme landen leven.

  ‘Arme kinderen’ worden hier juist wettelijk beschermd, in de watten gelegd en verwend.

  In plaats van een nieuw verzonnen term als “uitkeringsgezin” het jargon binnen te moffelen (en hiermee bestaansrecht te garanderen voor een hele branche van semi-ambtelijke consultatiebureaus en bemiddelingsexperts), zou men dergelijke “uitkeringsgezinnen” beter eens de spiegel voorhouden, zodat ze eens wat zelfreflectie kunnen oefenen.

  Welvarende kinderen met allerlei priviléges slachtofferschap aanpraten, dat is wat jullie nu doen. Schaam je!

  Alle kinderen in Nederland zijn rijk, zelfs de ‘armsten’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *