Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SCHIEDAM MERKT NIETS VAN VOORSPELDE COVID-PIEK

SCHIEDAM- Er is in Schiedam (en in de rest van Nederland) helemaal niets te merken van de voorspelde nieuwe piek aan corona-patiënten, die op zaterdag 9 mei is uitgesproken door ‘opperviroloog’ Marion Koopmans (RIVM). De drukte bij onder meer winkelcentra zou gaan zorgen voor een forse toename aan IC patiënten. Koopmans die zaterdag: “Ik verwacht dat we in elk geval een nieuwe golf gaan krijgen. Hoe groot die is, dat hebben we voor een gedeelte met ons eigen gedrag in de hand.” Nederland was volgens Koopmans alleen nog te redden indien iedereen de verplichte 1,5 meter afstand zou houden. Beelden van de diverse winkelcentra beloofde weinig goeds.

Op de sociale media circuleerde die dag ook heel andere voorspellingen. Een greep: ‘Net even door het winkelcentrum gelopen… Als Covid-19 echt bestaat, dan ligt Nederland echt binnen 2 weken compleet op de Intensive Care. Zo niet, dan is het allemaal één grote bullshit geweest.’ En: ‘Gezien de enorme drukte overal verwacht ik over 2 weken een enorme toename van besmettingen en doden. Als dat niet zo is, gaan we direct terug naar het gewone normaal. Iedereen akkoord?’

De gevestigde media verspreiden al 2 maanden onophoudelijk een dagelijkse stortvloed aan angstaanjagende verhalen over het griepvirus, gebaseerd op desinformatie verhuld als nieuws, maar steeds minder mensen leven nog in de grip van die bewust aangewakkerde angst.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *