Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SCHIEDAM MERKT NIETS VAN LUXE CRUISESCHIP OP GRENS

SCHIEDAM- Ook de shuttlebussen met toeristen van het ms Britannia gaan met een grote boog om Schiedam heen. Het luxe cruiseschip (3647 passagiers aan boord) ligt sinds vanmorgen in de Merwehaven, bijna tegen de gemeentegrens met Schiedam, op ongeveer 1 kilometer van het historische centrum van de jeneverstad, maar van enige interesse in de Schiedamse binnenstad, met de grootse molens ter wereld, is niets te merken.

Het is al jaren gebruikelijk dat niet één touringcarvervoerder gasten van de cruiseschepen in Rotterdam vervoert naar Schiedam. De touringcars vertrekken vanaf de gebruikelijke ligplaats naast de Erasmusbrug naar Amsterdam, Kinderdijk en Delft. Toeristen die dichterbij willen blijven gaan voor een bezoekje aan het centrum van de havenstad.

Het is voor het eerst dat een cruiseschip aanlegt in de Rotterdamse Merwehaven. Normaal gesproken meren de schepen af aan de Wilhelminakade in het centrum van Rotterdam, maar daar kan de ms Britannia niet terecht, omdat de AIDAperla daar morgen aanlegt.Beide schepen kunnen niet samen aan de kade vanwege hun lengte van elk tenminste 300 meter.
Om het imago van Schiedam te versterken onder niet-Schiedammers haakt de gemeente aan bij de activiteiten van anderen in en buiten de stad. Het zelfstandig een bovenregionale campagne voeren wordt gezien als kostbaar. Om de jeneverstad meer bekend te maken onder bezoekers van buiten de stad wordt meegelift met organisaties als het Stedelijk Museum, Rotterdam Partners, Rotterdam Festivals en het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen.

Vijf jaar terug werd nog gedacht dat Schiedam zou kunnen profiteren van de forse stijging van het aantal cruiseschepen dat aanlegt in Rotterdam. Het idee was dat dit Schiedam duizenden toeristen extra zou opleveren, waarvan de Schiedamse middenstand en toeristische sector kunnen profiteren.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

3 reacties op “SCHIEDAM MERKT NIETS VAN LUXE CRUISESCHIP OP GRENS

  1. Natuurlijk worden de mensen gestructureerd naar de Keukenhof, Amsterdam, Delft en Volendam en omstreken geleid. Logisch als Nederland alleen maar bekend is door klompen, tulpen en kaas. Zowel Schiedam als gemeente, als de ondernemers zouden er goed aan doen om de stem te laten horen en te laten zien wat we in huis hebben .Vandaag heb ik mensen uit Spanje en Australiè gesproken , die onze mooie stad zo geweldig vinden. Eén dacht dat Muier Schipperbitter uit Muiden kwam ipv Schiedam. Ook dat in de VS onze Ketel One nummer één staat in de verkoop. De allerhoogste molen(s) ter WERELD in ons mooie stadje dominant aanwezig zijn. Dat Schiedam een oudere historie heeft dan Rotterdam. Wat ze ook niet weten is dat Amsterdam , de Bollenstreek, de Keukenhof en Zaanstreek de toeristen meer dan zat zijn ( hartelijk welkom?) WIJ ontvangen ze in ieder geval met open armen WELKOM in Schiedam.

    1. Piet je bent nog één ding vergeten en dat zal dan ook wel de reden zijn dat de passagiers Schiedam overslaan. Schiedam is nl. tevens de sportiefste stad van Nederland want 70% loopt in een trainingspak.

  2. Ja inderdaad de ondernemers van Schiedam moeten meer hun stem laten horen, Wij hebben heel veel te bieden. Ik geef enkel maar even aan de Fluisterboot,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *