Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SCHIEDAM MAG DOORGAAN MET INCASSOPROCEDURES

SCHIEDAM- De PvdA in Schiedam vangt bot bij een poging de gemeente tot de orde te roepen in zijn rol als schuldeiser. De partij wilde voorkomen dat ook de gemeente inwoners in ernstige financiële problemen brengt door de huidige incassoprocedure bij onbetaalde bekeuringen, maar de gemeenteraad ziet niets in de oproep van de sociaaldemocraten.

De PvdA stelt vast dat ook de gemeente Schiedam boetes oplegt bij zijn inwoners die moeten worden betaald, maar wanneer bij moeilijkheden deze niet worden betaald, draagt de gemeente de incasso al snel over naar een extern bureau, met als gevolg een substantiële verhoging van het te innen bedrag. Dit is tegenspraak met het voorkomen van problematische schulden, oordeelt de PvdA.

Ook stelt de PvdA vast dat het huidige college het voorkomen van problematische schulden tot een van de speerpunten heeft gemaakt. PvdA: ‘Tegelijk is de overheid een van de belangrijkste veroorzakers van problematische schulden door het opleggen van boetes en opslag, die schulden tot ongekende hoogte brengen, soms wel tot tien maal het oorspronkelijke bedrag.’

De PvdA en de fractie Post hadden gehoopt op onderzoek naar de mogelijkheden die de gemeente heeft om te voorkomen dat schulden door onbetaalde boetes hoog oplopen. De gemeenteraad stemt in meerderheid tegen tegen het instellen van dit onderzoek.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *