Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘SCHIEDAM MAAKT HET LEGALE PROSTITUÉ(E)S LASTIG’

SCHIEDAM- In Schiedam wordt het prostitue(e)s lastig gemaakt om legaal het oudste beroep uit te oefenen. Zoveel is duidelijk voor raadslid Sun van Dijk (fractie van Dijk), die samen met Sandra Mantingh (GroenLinks) in het gemeentelijk prostitutiebeleid dook, naar aanleiding van het actief oprollen van illegale bordelen. De twee politica’s komen met schriftelijke vragen aan het stadsbestuur.

In het Schiedams prostitutiebeleid 2016 staat beschreven dat bij het aantreffen van illegale prostitutie hulp wordt aangeboden aan de prostitué(e), maar hierover zou nooit worden bericht of gerapporteerd. Mantingh: “Omdat we bij sluiting van dergelijke panden nooit iets vernemen over wat er gebeurt met de sekswerkers die worden aangetroffen, willen wij graag weten of en zo ja welke hulp er aan hen geboden wordt.”

Mantingh en van Dijk doken voor antwoorden op hun vragen eerst dieper in de beschikbare informatie over het beleid van de gemeente Schiedam over prostitutie, maar dat riep nog meer vragen op. In het beleidsdocument wordt gerefereerd aan gesprekken die gevoerd kunnen worden met prostitue(e), maar onduidelijk is wie deze gesprekken voert. En in hoeveel van de gevallen is een medewerker van het Controleteam Prostitutie Mensenhandel (CPM) (een specialistisch team dat misbruik en mensenhandel opspoort) aanwezig? Ook is niet duidelijk of en hoe het CPM samenwerkt met het Prostitutie Maatschappelijk Werk en bijvoorbeeld WOT’s en hoe zij zich tot elkaar verhouden.

Van Dijk wil dat de gemeente Schiedam gaat zorgen voor een aantal locaties waar prostituees veilig kunnen werken wanneer zij niet in hun eigen huis klanten willen ontvangen. Van Dijk: ‘Maar als men vanuit een eigen huis wil werken, dan stuiten zij op beleid waarin dit behoorlijk lastig wordt gemaakt. Ik vraag me af waarom dit zo is opgesteld en waarom het de sekswerkers zo moeilijk wordt gemaakt. Prostitutie is een legaal beroep, dus geef een sekswerker dan ook de ruimte om het beroep uit te voeren. Het is natuurlijk van de zotte om in je beleidsregels op te nemen dat sekswerkers vooral niet te veel condooms in huis mogen hebben en geen eigen ruimte in het huis mogen creëren die veilig en schoon is. Natuurlijk zit er ook een donkere kant aan waarin dwang en uitbuiting voor komt. Dus het is goed om regels te hebben om dwang en illegaliteit te voorkomen. Maar maak de regels niet onnodig lastig.”

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *