Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SCHIEDAM LEGT BRANDERS ZWEMTOCHT STIL

SCHIEDAM- De Branders Zwemtocht, die vanochtend van start is gegaan in Schiedam, is na de eerste groep deelnemers stilgelegd. De zwemtocht vond plaats onder de dwangmaatregelen van de lockdown. Deelnemers en de organisatie moesten rekening houden met de anderhalvemeterregel en andere maatregelen vanuit het coronageloof (de internationale hoax rond een zogenaamd levensgevaarlijk virus).

Bij de start van de eerste groep zwemmers bleek dat een groot deel van de deelnemers zich niet aan de maatregelen hield. Daarbij bleek de organisatie niet in staat een en ander te corrigeren en in goede banen te leiden. In overleg met de GHOR en de politie heeft burgemeester Cor Lamers (CDA) besloten tot het stilleggen. De gemeente meldt daarover in een persbericht: ‘Dat het met het oog op de gezondheid van deelnemers en andere aanwezigen onverantwoord is om onder deze omstandigheden het vervolg van de zwemtocht door te laten gaan.’

Meer dan tachtig praktiserende Nederlandse artsen en andere academici doen in een brandbrief aan politiek en media de dringende oproep de corona-hoax per direct te beƫindigen. Nog meer medici verzoeken de Tweede Kamer om de noodwet tegen te houden. Ruim 800 artsen en meer dan 1000 medisch professionals, waaronder 13 hoogleraren hebben daarvoor een brandbrief ondertekend.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

2 reacties op “SCHIEDAM LEGT BRANDERS ZWEMTOCHT STIL

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *