WATERWEG ACTUEEL

SCHIEDAM KAN LACHGASPATRONEN NIET VERBIEDEN

SCHIEDAM KAN LACHGASPATRONEN NIET VERBIEDEN

SCHIEDAM- Schiedam heeft geen mogelijkheden om lachgaspatronen op de lijst van drugs te plaatsen, als onderdeel van de Opiumwet. De gemeenteraad had in december om een onderzoek gevraagd naar de mogelijkheden voor een verbod. Burgemeester Cor Lamers  (CDA) laat nu weten dat een verbod niet mogelijk is.

Lamers: ‘Lachgaspatronen vallen, naar aanleiding van enkele uitspraken van de rechter, sinds juli onder de Warenwet. Hierdoor is het recreatief gebruik van lachgas niet meer als onrechtmatig gebruik van een geneesmiddel aan te merken en kunnen ze ook niet meer op een ‘drugs’ lijst gezet worden.  De Warenwet geldt voor alle producten (‘waren’) waarvoor geen specifieke regels zijn opgesteld. Producenten zijn primair verantwoordelijk voor de veiligheid van hun producten. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) houdt toezicht op de naleving van voorschrifien. Als die producten vervolgens voor andere doeleinden worden gebruikt dan waarvoor ze bedoeld zijn, dan kan de NVWA alleen optreden als er een bijzonder gevaar bestaat voor de gezondheid of veiligheid van personen.’

De inzet van het Ministerie van VWS is om, in overleg met de sector, het moeilijker te maken voor jongeren om aan de lachgaspatronen te komen. Er wordt op dit moment bijvoorbeeld gesproken over een (vrijwillige) leeftijdgrens.

 

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com.

Webradio Torpedo

maart 18th, 2018

No Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *