Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SCHIEDAM LAAT LAGE VACCINATIEGRAAD ONDERZOEKEN

Ook zonder onderzoek meent Schiedam al zicht te hebben op de groepen ouders die hun
kinderen niet laten inenten. Het zou gaan om goed geïnformeerde ouders, die bewust gekozen hebben om niet of later te vaccineren. Ouders, die er niet van te overtuigen zijn, dat hun (soms geringe en/of eenzijdige)
informatie en denkbeelden niet kloppen met de werkelijkheid. En in een enkel geval spelen ook religieuze overwegingen een rol.
SCHIEDAM- De gemeente Schiedam laat door de GGD onderzoeken wat precies de onderliggende oorzaak is van het lage percentage kinderen dat wordt ingeënt tegen besmettelijke ziekten. Met de resultaten van dit onderzoek (verwachting na de zomer) hoopt Schiedam deze groep inzichtelijk te hebben en kan gericht actie worden ondernomen; zoals communicatie richting ouders en jeugdigen en het mogelijk inzetten van huisbezoeken door het Centrum Jeugd en Gezin, zoals landelijk wordt voorgesteld.

Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie moet 95 %van de peuters in een regio zijn ingeënt om groepsimmuniteit te garanderen. De te lage – vaccinatiegraad in Schiedam (92,2%) is vergelijkbaar met die van Rotterdam (92,4%), Den Haag (93%) en Amsterdam (92,1%).Besmetting met bijvoorbeeld het mazelenvirus is niet alleen gevaarlijk voor de kinderen die niet zijn ingeënt, maar ook voor jonge kinderen (tot 14 maanden) die nog niet ingeënt mogen worden. Ouders die hun kinderen niet laten inenten brengen dus niet alleen hun eigen kinderen in gevaar, maar ook de kinderen van anderen.

GEEF UW MENING!!

Laat weten wat u vind. Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar onthoudt: reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *