WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SCHIEDAM LAAT HAVENBEDRIJF ROTTERDAM BAGGEREN

SCHIEDAM- De opdracht voor het baggeren van de Wilhelminahaven in Schiedam wordt één op één verstrekt aan het Havenbedrijf Rotterdam. Burgemeester en wethouder wijken daarmee af van het inkoop- en aanbestedingsbeleid.

De gemeente Schiedam legt samen met Rijkswaterstaat een getijdenpark aan bij de Wilhelminahaven. Een natuurvriendelijke oever verbetert de waterkwaliteit van de Nieuwe Maas. Een promenade en wandelroutes bieden recreatiemogelijkheden.

De voorbereidingsfase van het project is inmiddels afgerond. Gespecialiseerde duikers hebben nog onderzoek gedaan naar niet-gesprongen explosieven, omdat dit gebied in de oorlog gebombardeerd is. Daarbij zijn geen bommen aangetroffen.

De uitvoering verloopt in fases, omdat de tempo’s bij het aanleggen van oever en park verschillen. In het voorjaar wordt begonnen met de oever en in de zomer met het park. Als alles volgens planning verloopt, heeft Schiedam eind 2019 het getijdenpark.

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *