Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SCHIEDAM KRIJGT ZELFSTANDIGE HUURDERSORGANISATIE

SCHIEDAM- De Schiedamse woningcorporatie Woonplus heeft het traject in gang gezet om een wettelijk verplichte eigen zelfstandige huurdersorganisatie op te zetten. Nog deze maand wordt de Huurdersbelangenvereniging Woonplus Schiedam opgericht. Daarna begint een opstartfase. De officiƫle vertegenwoordiging start per 1 januari 2018.

Tot nu toe trad het Schiedams Overleg BewonersorganisatiesĀ (SOBO) op als vertegenwoordiging van de huurders van Woonplus. Dit blijft het SOBO doen tot dat er een zelfstandige huurdersorganisatie is.

Huurdersorganisaties hebben het recht om informatie van de verhuurder te ontvangen over plannen voor het slopen van woningen; het onderhoud van woningen; de huurprijzen. Het informatierecht geldt zowel voor bestaand beleid als voor wijzigingen in beleid. Een huurdersorganisatie heeft ook agenderingsrecht. Dit is het recht om onderwerpen op de overlegagenda te zetten. Ook hebben de verhuurder en de huurdersorganisatie het recht om deskundigen uit te nodigen om deel te nemen aan overleg met de verhuurder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *