WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SCHIEDAM KONDIGT AAN: ‘IN OKTOBER EXTRA ENERGIETOESLAG’

SCHIEDAM- Vanaf 1 oktober gaat Stroomopwaarts nog eens 500 euro uitkeren als extra energietoeslag aan enkele duizenden huishoudens in de drie waterweggemeenten. Het gaat om een zogenaamde nabetaling.

In de huidige regeling krijgen huishoudens met een inkomen tot 120% van het sociaal minimum 8oo euro. Hiervoor heeft het Rijk voor Schiedam ruim 4.3 miljoen beschikbaar gesteld. Daarnaast heeft de gemeente Schiedam een bedrag van 1 miljoen gereserveerd. Stroomopwaarts heeft ingeschat dat de doelgroep tot 120% van het sociaal minimum bestaat uit ongeveer 6ooo huishoudens (CBS, 2019). Wanneer alle huishoudens in deze groep de uitkering ontvangen gaat het om een bedrag van ruim 5 miljoen, inclusief uitkeringskosten.

Tot en met juli vroegen 4437 huishoudens de toeslag aan, waarvan er 2732 nu zijn toegekend. De overige aanvragen zijn in behandeling of inmiddels behandeld. Nog niet alle huishoudens die in aanmerking komen voor de energietoeslag hebben deze aangevraagd. De regeling staat open tot november 2022. Het aantal aanvragen kan dus nog toenemen, maar op dit moment is het budget toereikend voor de huidige doelgroep.

Om lage inkomens te ondersteunen geeft de regering dit jaar een eenmalige energietoeslag van in totaal 1.300 euro per huishouden met een inkomen tot 120 % van het sociaal minimum. In de afgelopen maanden zijn behalve de energiekosten ook veel andere kosten gestegen. Daardoor komen ook veel mensen die een inkomen net boven 120 % van het sociaal minimum hebben in de problemen. Verschillende gemeenten laten daarom een grotere groep in aanmerking komen voor de energietoeslag door 130 % van het sociaal minimum aan te houden. In Rotterdam is de grens opgetrokken naar 140 %.

3 gedachten over “SCHIEDAM KONDIGT AAN: ‘IN OKTOBER EXTRA ENERGIETOESLAG’

  1. Fijn voor de steuntrekkers. Wie werkt moet alles zelf betalen. Daar zit het echte probleem. En we moeten ook nog aan alle steunmaatregelen meebetalen. Het is ONS geld!!

  2. Er zitten ook mensen bij die Alleen AOW hebben en die heel hun leven gewerkt hebben dus hoezo steuntrekkers.het is geld waar ook wij jaaaaaaaaren voor gewerkt hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *