Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VERGUNNINGSTELSEL DEELSCOOTERS TEGEN OVERLAST SCHIEDAM

SCHIEDAM- In de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) van Schiedam worden regels opgenomen om de toenemende overlast van lukraak geparkeerde deelscooters te beteugelen. Ook wordt gewerkt aan een vergunningstelsel. Wethouder Jeroen Ooijevaar (GroenLinks) laat dat alles weten. Ooijevaar: “De bedoeling is dat we voor de aanbieders komen met een vergunningstelsel, met afspraken over aantallen, kijken waar die dingen geparkeerd kunnen worden en hoe om te gaan met overlast. Op die manier blijven we iets meer in charge. “

In het onlangs gepresenteerde overzicht met resultaten van de diverse mobiliteitsexperimenten in de stad, wordt al melding gemaakt van spelregels die nodig zijn om regie te houden rondom (het aantal) aanbieders, aantallen scooters, locaties en hoe specifiek om te gaan met klachten van bewoners.

De aanbieders van deelscooters in Schiedam reageren wel degelijk op de overlastklachten, stelt de wethouder. Ooijevaar: “Ze hebben eigenlijk een drietrapsraket waarin zij foutparkeerders aanpakken. Op de eerste plaats geven ze een waarschuwing. De tweede stap is een boete. En de derde is dat ze niet meer gebruik kunnen maken van die dienst. Je ziet nu ook langzaam een gewenning dat ze opgevoed worden. En die overlast, als het goed is, geleidelijk aan ook weer wat minder gaat worden.”

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

1 reactie op “VERGUNNINGSTELSEL DEELSCOOTERS TEGEN OVERLAST SCHIEDAM

  1. Eindelijk eens een communicatie vanuit de gemeente, zou over meerdere onderwerpen zo moeten. Is het in dit geval misschien handig om een verkeersbord te plaatsen op plekken waar je de scooters neer mag zetten? Dan is dat duidelijk voor iedereen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *