Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SCHIEDAM KOMT MET SPELREGELS DEELSCOOTERS

SCHIEDAM- Momenteel wordt gewerkt aan ‘spelregels’ voor deelscooters in Schiedam. Dat staat in het overzicht met resultaten van de diverse mobiliteitsexperimenten in de stad, waarnaar de gemeenteraad heeft geïnformeerd. De spelregels zijn nodig om regie te houden rondom (het aantal) aanbieders, aantallen scooters, locaties en hoe specifiek om te gaan met klachten van bewoners.

Vorig jaar is gestart met het aanbieden van 50 deelscooters van Felyx in Schiedam. Een evaluatie met Felyx leert dat er circa 45.000 ritten van, naar en binnen Schiedam zijn gemaakt.

De tweede aanbieder van deelscooters in Schiedam is Go-Sharing. Go-sharing is afgelopen juli gestart met haar aanbod in Schiedam, ook met 50 deelscooters. De eerste resultaten laten zien dat er ruim 25.000 (aankomende als vertrekkende ritten) zijn met de deelscooters van Go-sharing in Schiedam. Eenzelfde uitgebreidere evaluatie als met Felyx gaat ook op korte termijn met Go-Sharing plaatsvinden.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

1 reactie op “SCHIEDAM KOMT MET SPELREGELS DEELSCOOTERS

  1. Het wordt hoog tijd dat er eens flink geinvesteerd wordt in fietsen, zeker in dichtslibbend Schiedam. Waarom ligt die optie eigenlijk nooit op tafel?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *