Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SCHIEDAM KOMT MET RAADSINFORMATIEBRIEVEN VLIEGVELD ROTTERDAM

SCHIEDAM- De volksvertegenwoordigers in Schiedam zullen vanaf nu gereld een raadsinformatiebrief ontvangen van burgemeester en wethouders over de laatste ontwikkelingen rond Rotterdam The Hague Airport (RTHA). Het gaat hierbij nadrukkelijk om informeren, zodat alle Schiedamse raadsleden voldoende op de hoogte zijn wanneer het in de toekomst aankomt op besluitvorming op dit (uitgebreide) dossier.

‘Gelet op de landelijke ontwikkelingen in de luchtvaart, de steeds breder gedragen aandacht voor de leefomgeving, de nog altijd aanwezige uitbreidingsplannen van RTHA en de inzet om niet hinderbeperkende maatregelen de overlast te beperken, zal de gemeenteraad vanaf nu op meer reguliere basis over de actualiteiten op dit dossier worden geïnformeerd’, schrijft het gemeentebestuur in de toelichting op de eerste Raadsinformatiebrief RTHA.

Meet actuele informatie in de Raadsbrief betreft het uitplaatsingsonderzoek maatschappelijk helikopterverkeer met het advies om een alternatieve locatie te zoeken voor de trauma- en politiehelikopters, aangezien dit verkeer de laatste jaren fors toeneemt. De oplevering van het onderzoek wordt nog deze verwacht.

Ook aan bod komt de Second opinion die is uitgevierd in opdracht van tegenstanders van uitbreiding van het vliegveld. De Stichting BTV RTHA heeft dit onderzoek op de Maatschappelijke Kosten Baten Analyse van RTHA laten uitvoeren. De algemene conclusie van dit rapport is dat een herziening vanuit maatschappelijk oogpunt gewenst is. De luchthaven heeft desgevraagd laten weten dat zij, wanneer zij een nieuw luchthavenbesluit gaan aanvragen daarbij ook de second opinion van de BTV betrekken.

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *