Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SCHIEDAM KOMT MET NETWERK TEGEN EENZAAMHEID

SCHIEDAM- Momenteel wordt in Schiedam gewerkt aan een wijksignaleringsnetwerk tegen eenzaamheid. Dat krijgt het AOV te horen van het stadsbestuur in antwoord op schriftelijke vragen. Het AOV ziet mogelijkheden voor de invoering van een app of speciaal telefoonnummer. Het stadsbestuur vindt dat niet nodig. Het AOV wordt duidelijk gemaakt dat het WOT in Schiedam dé plek is waar u met allerlei signalen terecht kunt: ‘Zo ook bij signalering van mogelijke eenzaamheid. Daar hoeft geen speciaal telefoonnummer of app bij.’

In het kader van het landelijke programma Eén tegen eenzaamheid wordt Schiedam ondersteund door het Ministerie van VWS in het opzetten van een signaleringsnetwerk. Bij de aanpak van eenzaamheid is het signaleren en bereiken van eenzame Schiedammers de grote uitdaging.

Binnen de Schiedamse werkgroep eenzaamheid is gestart met het per wijk in kaart brengen van de
problematiek van eenzaamheid en de doelgroepen met een groter risico op eenzaamheid. Potentiële partijen die eenzaamheid en sociaal isolement kunnen signaleren worden daarbij betrokken. Bij een goede aanpak moeten de signaleerders alert zijn op signalen, de risicofactoren kennen en weten hoe zij eenzaamheid bespreekbaar kunnen maken. Vervolgens moet het traject vanaf de signalering goed zijn geregeld. Er moeten duidelijke afspraken zijn gemaakt wie wat gaat doen als er signalen binnenkomen.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *