Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SCHIEDAM KOMT INVESTEERDERS IN DE ‘POLDERS’ TEGEMOET

SCHIEDAM- De gemeente Schiedam komt investeerders op de bedrijventerreinen Spaanse Polder en ‘s-Gravelandsepolder tegemoet. De voorwaarden voor gronduitgifte in erfpacht zijn mede op verzoek van de Ondernemersvereniging ‘s-Gravelandsepolder aangepast. “Hiermee koesteren we de financieel gezonde Schiedamse ondernemers en kunnen we nieuwe investeerders aantrekken in de polders. We vinden het belangrijk dat de bedrijventerreinen zich ontwikkelen tot duurzame en innovatieve bedrijventerreinen”, stelt de verantwoordelijke wethouder voor bedrijventerreinen, Fahid Minhas (VVD).

Nieuwe gronduitgiften in de A20-zone Schiedam zijn namelijk nu ook mogelijk als er sprake is van privé-investeringen in bedrijfsvastgoed. Dit betekent een aanvulling op de voorwaarden die de gemeente in december 2018 heeft vastgesteld voor de uitgifte van grond in erfpacht op de bedrijventerreinen ‘s-Gravelandsepolder en Spaanse Polder. Zo moeten ondernemers onder andere voldoen aan een zogeheten solvabiliteitseis voor gronduitgiften. Daarbij gaat het erom dat zij kunnen aantonen financieel gezond te zijn. Een onderneming kan haar solvabiliteit aan de hand van jaarrekeningen, via de Kamer van Koophandel, aantonen. In het geval van startende ondernemers of bij inzet van privévermogen is de solvabiliteit op basis van jaarrekeningen echter niet te achterhalen.

In gesprekken met huidige en mogelijke nieuwe erfpachters met de gemeente bleek de behoefte te bestaan om op een andere manier te voldoen aan deze solvabiliteitseis. Ook de Ondernemersvereniging ‘s-Gravelandsepolder heeft aangedrongen op een aanpassing van de voorwaarden voor erfpacht.

Het college is tegemoetgekomen aan deze vraag vanuit de ondernemers. Het alternatief voor de eis van financiële gezondheid van de investeerder, de solvabiliteitseis, is een vooruitbetaling van vijf jaar erfpachtcanon. De aanpassing is onmiddellijk ingegaan.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *