Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘SCHIEDAM KOMT BESLISTERMIJNEN BEZWAARSCHRIFTEN NIET NA’

SCHIEDAM- De ontvangst, administratie en verwerking van ontvangen bezwaarschriften is een aandachtspunt bij de gemeente Schiedam. Dat krijgt raadslid Seydagül Dokgöz (Denk) te horen van burgemeester en wethouders, nadat de politica heeft vastgesteld dat haar partij signalen van burgers ontvangt dat beslistermijnen structureel niet worden nageleefd in het kader van de afhandeling van juridische brieven.

Op het stadskantoor menen ze het allemaal te kunnen uitleggen. Doköz wordt voorgehouden dat voor diverse postsoorten / brieven verschillende processen gelden als het gaat om het versturen van ontvangstbevestigingen. Voor klachten wordt er altijd een (automatische) ontvangstbevestiging gestuurd, indien deze wordt ingediend via het klachtenformulier op de website van de gemeente. Voor bezwaarschriften geldt dat de ontvangstbevestiging niet automatisch geschiedt, maar los wordt opgesteld en wordt verstuurd. Deze werkwijze wordt nu geëvalueerd in het kader van de verdere professionalisering van het team juridische zaken en inkoop. Onderzocht wordt om ook dit proces mogelijk te digitaliseren.

Van alle klachten wordt jaarlijks een verslag gemaakt. Het Jaarverslag rechtsbescherming 2021 wordt momenteel opgesteld en wordt na afronding aan de gemeenteraad aangeboden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *