Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SCHIEDAM KOMT ALSNOG MET VERWIJZING HULP HUURDERS

SCHIEDAM- De gemeente Schiedam vindt dat men zich houdt aan de afspraak om op de eigen website (schiedam.nl/wonen) duidelijk te maken waar bewoners terecht kunnen voor vragen over problemen met de huisbaas. Komen zij er niet uit dan kunnen ze bellen met de bewonersondersteuner die bij de gemeente in dienst is per 1 april via 14 010. Ook is er een ‘Wist je dat special’ gemaakt. Het betreft een flyer met een overzicht van ondersteuningspunten. Dit alles ter vervanging van het Schiedams Overleg Bewoners Organisatie (SOBO) . Sinds maandag ontvangt het SOBO geen subsidie meer van de gemeente.

Op de pagina van de gemeente wordt sinds maandag verwezen naar het Huurteam en de Huurcommissie en de huurdersbelangenorganisatie van Woonplus.

Wethouder Marcel Bregman (D66) heeft de subsidie aan het SOBO beëindigd, omdat de organisatie de afgelopen jaren weinig vernieuwend zou zijn geweest. Dit ondanks de inzet van een verbetertraject.

Ook is er een ‘Wist je dat special’ gemaakt. Het betreft een flyer met een overzicht van ondersteuningspunten.
Het SOBO gaat door als vrijwilligersorganisatie zonder subsidie. Dat hebben het bestuur en hun leden onlangs aangekondigd. Het pand van het SOBO aan de Singel 85 in Schiedam blijft voorlopig geopend. De organisatie wil huurders blijven helpen bij problemen met de verhuurder.

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *