Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SCHIEDAM KLAAR VOOR INZET WIELKLEM

SCHIEDAM- De kosten van het aanbrengen en het verwijderen van een wielklem bedragen in Schiedam vanaf volgend jaar 64,20 euro. Het is een van de tarieven die zijn opgenomen in de onlangs vastgestelde Verordening parkeerbelastingen 2021. Lange tijd werd de inzet van de wielklem in Schiedam gezien als bezwaarlijk in verband met de kosten. Daar wordt inmiddels anders tegenaan gekeken.

Schiedam beschikt wel al sinds 2002 over een wegsleepregeling. De kosten van de overbrenging bedragen komende jaar 174,18 euro en voor de bewaring 51,44 euro per etmaal met daarenboven voor het bewaren gedurende elk aansluitend half etmaal 25,65 euro. De kosten voor de opsporing van degene aan wie de kennisgeving van de overbrenging en bewaring wordt gezonden bedragen 23,45 euro per daaraan besteed kwartier, vermeerderd met 73,69 euro voor het doen van de kennisgeving. De kosten voor de verkoop, eigendomsoverdracht om niet of vernietiging van het voertuig bedragen 94,12 euro per daaraan besteed uur.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

13 reacties op “SCHIEDAM KLAAR VOOR INZET WIELKLEM

 1. Wat mij betreft beginnen ze daar morgen mee.
  Uiteraard moet wel de redelijkheid ervan ingezien worden.
  Boetes op Nederlandse kentekens worden betaald door de eigenaar, een wielklem plaatsen heeft hierdoor geen meerwaarde.Het cjib regelt het wel. Staan er meerdere onbetaalde boetes op een kenteken, dan zou een wielklem een dwangmiddel kunnen zijn om te betalen.
  Het gaat hoofdzakelik om voertuigen met kentekenplaten waarvan de landen waar het kenteken is ingeschreven niet mee kan of wil meewerken dat de eigenaar de boete betaald of waar Nederland geen verdrag mee heeft afgesloten. Het moet een uiterste dwangmiddel zijn. Het mag geen melkkoe zijn voor de gemeente.
  Ben ervan overtuigd dat de parkeeroverlast snel over is. Al de uitzendbureau voertuigen m.n. busjes zijn een uit het straatbeeld verdwijnend beeld.
  Hopelijk gaan de stadswachten er behoudend mee om, niet zoals met het blindelings verbaliseren van corona overtreders tijdens de eerste corona golf.

  1. Beste Marc,
   Het levert mij financieel niets op, voor Hans K kan ik niet spreken.

   Sinds de corona tijd is er buiten mijn werk, weinig te beleven op straat etc.
   Puzzelboekjes vind ik niet leuk, naar de kroeg lukt ook niet evenals naar het theater, bioscoop, pretpark, restaurant, winkels, familie etc etc etc,
   Maar uit deze reacties, die ik geef, haal ik mijn plezier,
   Je kan ook meedoen, maar laten we het wel netjes houden en mekaar respecteren. Ik probeer mijn reactie’s zoveel mogelijk te onderbouwen.
   Als je het echt vervelend vindt, voor 100 euro stop ik.

   1. Voor 125 doe ik mee afgesproken dus als u mij 125 euro geeft betaal ik u de 100 euro terug haha gekkigheid uiteraards maar het viel me ineens zo op ๐Ÿ˜‰

    1. Gewoon leuk, beetje leven in de brouwerij brengen toch? Niet dan?:)
     Het is wel verhoogd naar 200 euro.
     Kan ik mijn vrouw naar de stad sturen voor 8 flessen rum, krijg ik ook plezier van.

 2. Meer dan 10 jaar geleden riepen we al om maatregelen oa tegen parkeeroverlast, huisjesmelkers, overbewoning enz en dat zeker in schiedam west.
  Het tij was misschien toen nog te keren en een leegloop uit de wijk te voorkomen.
  Maar het kon juridisch allemaal niet. En bla bla bla.
  Nu het uit de klauw loopt kan in eens alles, waaronder de wielklem waar we toen ook al om riepen.

 3. Begin er maar gelijk mee. Mensen met een witte kentekenplaat parkeren gewoon op de stoep of laten de auto gewoon 24 uur op een invalide plaats staan. Maakt hun niet uit. Betalen doen ze toch niet. Het is de schuld van Europa als een land bij de EU wil moeten ze eerst ook zulke dingen regelen dat hun mede burgers ook gewoon de bekeuring betaald dient te worden.

 4. De schiedamse BOA’s kennende gaan deze ruimschoots deze klemmen uitdelen. Nog een competitie naast de “Corona boete” competitie welke nu al onder de Schiedamse BOA’s gehouden wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *